Grecia, pe intelesul tuturor

Pentru ca va oferim ocazia sa castigati o excursie in Grecia, prinagentia Elite Tours, va ajutam si cu cateva informatii utile unui sejurin aceasta tara. Desi fericitii castigatori (2 persoane) vor pleca instatiunea Paralia, informatiile va sunt de folos pentru excursiile pecare ati dori sa le faceti in Grecia.

Korinos este o statiune in devenire, se fla la o distanta de 2,5 kmnord de statiunea Paralia, si la 8 km de Katerini - capitala judetuluiPieria (din care fac parte si aceste statiuni), se afla in campia dintreOlympul Mic si Muntele Pieria. La sud de Katerini se afla un sat pitorescLitochoro, care este punctul de plecare penstru ascensiunile pe Olymp -cel mai inalt munte din Grecia (2.900 m), si pentru excursia optionalaJeep Safari, care se face pe muntele Olimp.

La 60 km de Korinos - Paralia se afla al doilea oras ca marime din Grecia,si anume Salonic - care mai este numit si capitala Greciei de Nord,important centru cultural.

Informatii despre zona:
Statiunea (in devenire) se numeste Korinos, este situata la 2,5 km nordde statiunea Paralia, plaja este lata, de nisip, si este amenajata cusezlonguri si umbrelute de soare (care se platesc, sau daca se consumao bautura la barul de pe plaja, sezlongul poate fi gratis - este la micaintelegere).
La hotel sezlongurile si umbrelutele de soare sunt gratuite, in gradinasi langa piscina.
Hotelul are 2 microbuze cu care va face transferuri gratuit - de lahotel in Paralia de 2 ori pe zi.

Alte preturi
Taxi: din Paralia la hotelul Denis - aproximativ 2 Euro/masina;
1 GYROS (kebab) - aproximativ 1,5 Euro;
1 bere - aproximativ 1,5 Euro;
1 suc - aproximativ 1 Euro;
1 inghetata la restaurant (foarte mare) - aproximativ 4 Euro;
Exista si autobuze pentru Katerini (un orasel mai mare - la aproximativ8 km de Paralia) - aproximativ 1 Euro.
Autobuzul din Paralia - Katerini -Salonic - aproximativ 6 Euro/persoana;
Exista Aqua Park in Salonic.

In perioada sejurului se pot organiza urmatoarele programe optionalepentru cei care vin in Grecia in zona Paralia cu agentia Elite Tours:
Excursie la Meteora (25 Euro/pers);
Excursie + tur oras Salonic (20 Euro/pers);
Waterland (30 Euro/pers);
Dion Olimp (20 Euro/pers);
Croaziera Piratilor - dejun inclus (23 Euro/pers);
Excursie 1 zi la Atena (35 Euro/pers);
Seara greceasca (17 Euro/pers).

Descopera si Atena!
Un lucru devine foarte clar cum privesti de pe Acropola: vechiul oras selimiteaza la zona imediata din jurul templului de piatra. Mai mult de 99%din casele de la mare care compun Atena au fot construite in ultimii50 de ani. Asa ca Atena este pana la urma un oras tanar. Cand o partea Greciei s-a eliberat de secole de dominatie turca si Atena a fostdeclarata capitala natiunii in 1833, era doar un sat saracit de numai4000 de locuitori. Locuiau langa templele Acropolei in locuinte modestepe panta nordica a zidurilor castelului, unde astazi se afla Plaka ceamai veche parte a orasului. Templul olimpianului Zeus, situat astazi incea mai ocupata intersectie a orasului, era odata inconjurat de pajistisi campuri. Likavittos, o uimitoare coloana de piatra de 750 de picioare,care vegheaza peste ultra-moderna suburbie Kolonaki, nord est de Acropola,sta foarte bine inafara orasului.

Acropole
Cele mai semnificative temple din Atena, se aflau pe un piedestal dinpiatra de 450 de picioare, in inima orasului. Ceea ce vedem astazi esteramas in mare parte din secolul 5 i.en.
Porticul foloseste ca o intraremonumentala in cartierul sfant. Este format dintr-un vestibul cu treiaripi, cu 6 coloane dorice pe partea mai lunga si 2 randuri de cate 3coloane ionice pe fiecare din partile scurte. O data trecut de coloane,va veti afla intr-o sala mare cu un frumos pictat tavan. Un alt sirde 6 coloane dorice, parelele cu alte sase din-afara, par ca conducvizitatorul in locul sacru.

Manastirea Kessariani
Inca din secolul XI manastirea s-a aflat in mijlocul vegetatiei MunteluiImittos (3,400 picioare). Fermecatoarea lui gradina si bine pastratelesiruri de celule sunt astazi depopulate, precum este biserica manastiriibogata in fresce, construita in secolele 17, 18. Pentru a ajunge acololuati autobuzul nr. 224 de la Leoforos Akadimias, pana la capat, deunde veti avea de facut o urcare de 40 de minute. Deschisa de marteapana duminica intre 8.30 si 3.00.

Templul Olimpianului Zeus
Cele mai puternice coloane din Atena fac parte din Templul OlimpianuluiZeus. 15 dintre ele inca sunt in picioare. O a 16-a se afla langaele, intacta. La un moment dat Templul continea 104 de coloane demarmura, inalte de 55 de picioare si cantarind un total de 15,500 detone. Constructia templului a durat peste 700 de ani. Munca initiala afost inceputa de tiranul Pisistrate, la scurt timp dupa 550 i.en. Templula fost terminat in 130 e.n. sub domnia imparatului roman Hadrian. Cei caremergeau la templu adorau nu numai o statuie de fildes si aur a lui Zeus,ci si una a imparatului calare. Templul s-a degradat complet datoritacutremurelor, de-a lungul secolelor.
Deschis zilnic, exceptand lunea,de la 8:00 la 2.30.

Mitropolis
Catedrala Ortodoxa, de unde sunt transmise toate slujbele religioaseimportante - la care se afla toata elita politicii grecesti - vazute deintreaga natiune, a fost construita in secolul 19. Compenseaza in marimeacolo unde a pierdut in gratie. Deschisa zilnic, ziua.

Gradinile Nationale
In tumultul orasului Atena se afla o oaza de pace si relaxare: GradinileNationale, cu palmieri inalti si alti multi copaci batrani. La un miclac puteti hrani ratele si sa cumparati chifle cu susan. In mica sinu neaparat prietenoasa gradina zoologica, aveti mila de lupi, capresalbatice si multe alte animale. Exista un loc de joaca vast pentrucopii si o cafenea. Ethnikos Kipos; deschis zilnic din zori pana la apus,intrarea principala este Leoforos Amalias langa Piata Sindagma.

Hipodromul
Cursele de cai au loc de doua ori pe saptamana, miercurea si duminica,la hipodromul Faliru din Kallithea, pe faleza.

Eleftherios Venizelos
Aeroportul din Atena este la 27 km nord-est de centrul orasului.O legatura intre metroul atenian si statia de metrou de la aeroport esteprevazuta si va fi terminata pana la Jocurile Olimpice din 2004.2 linii de autobuz leaga aeroportul de centrul orasului Atenian. E 95circula de la 5:00 pana la 23:59 din 15 in 15 minute si din jumatatein jumatate de ora dupa ora 0:00 pana la 4:59. Aceasta ruta incepe dincentrul orasului si merge via Bulevardul Mesogion si Attiki Odos. E 96circula de la 5:00 pana la 23:59 din 20 in 20 de minute, si de la 0:00la 4:59 din 40 in 40 de minute de la Piraeus via Varis-Coropi-Avenue.

In acest an agentia Elite Tours, are o oferta speciala - sejur de8 zile cazare cu demipensiune in Grecia, statiunea Korinos, Paraliala hotel Denis (2 stele superior) - pentru toata perioada de vara,incepand cu data de 06 iunie - pana la sfarsitul lunii septembrie,plecari saptamanale in fiecare zi de vineri - ora 15:30 din parcarearestaurantului Cina din Bucuresti.
Pe langa aceasta oferta speciala, agentia mai ofera si urmatoareledestinatii:

Insula Creta
Hotel 2* de la 12 EUR/pers cu mic dejun - in luna mai
Hotel 3* de la 21,5 EUR/pers cu demipensiune - in luna mai
Hotel 4* de la 21 EUR/pers cu demipensiune - in luna mai
Hotel 5* de la 69 EUR/pers cu demipensiune - in luna mai
Cu masina proprie sau avion cursa Olympic Airways - pret aproximativ320 USD/persoana.

Insula Rodos
Hotel 3* de la 28,5 EUR/pers cu demipensiune - in luna mai, iunie
Hotel 4* de la 46 EUR/pers cu demipensiune - in luna mai, iunie
Hotel 5* de la 53 EUR/pers cu demipensiune - in luna mai
Cu masina proprie sau avion cursa Olympic Airways - pret aproximativ320 USD/persoana.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod