10 secrete pentru a te bucura si mai mult de vacanta

Imagineaza-ti ca ai la dispozitie tot timpul din lume: nu te gandi cate zile de concediu au trecut, nici cate mai sunt. Te poti pregati pentru a savura timpul de concediu citind sau rasfoind "Jocul de-a vacanta", de Mihai Sebastian.

Contempleaza!


Priveste, bucura-te de ceea ce vezi, fara sa analizezi, fara sa judeci! Ia lucrurile asa cum sunt, nu te enerva, nu incerca sa schimbi nimic. Contempleaza, fie ca este vorba despre mare sau munte. Lasa-te ghidata doar de ritmul tau interior.

Uita de oboseala!


Da-i ocazia organismului tau sa elimine oboseala. Solutia? Plimbari lungi, sport lejer si somn reparator. Profita de vacanta pentru a obtine o buna conditie psihica. O jumatate de ora de alergare, inot sau mers pe bicicleta face minuni. Iti mobilizeaza articulatiile si iti sporeste mobilitatea. Dormi! Relaxeaza-te! Culca-te cel tarziu la zece si trezeste-te la sapte-opt dimineata. Daca esti la mare, trezeste-te si mai devreme, pentru a profita de soarele diminetii.

Ai grija ce si cat mananci!


Vacanta, vacanta, dar pana la mancare... Alege combinatii de alimente cat mai simple. Vacanta nu inseamna o lunga cura de pui sau porc la gratar si cartofi prajiti. Mananca sanatos! Gusta mancarurile traditionale si "abuzeaza" de peste, lactate si legume. Uita de inghetata si treci pe fructe exotice sau de sezon.

Pregateste-te pentru reintoarcere!


Intoarce-te acasa cu cel putin 24 de ore inainte de a te reapuca de munca. Ca sa te readaptezi casei, orasului si ca sa ai timp sa te impaci cu gandul ca vacanta s-a terminat. Este foarte stresant sa te intorci seara din vacanta, iar a doua zi, la sapte, sa pleci spre serviciu.
13 August 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod