Matrix

Teoria şocantă emisă de Bank of America: Sunt 50% şanse să trăim în Matrix!

Elon Musk
Vizionarul Elon Musk crede că sunt foarte puţine şanse ca lumea noastră să fie reală


Chestiunea vieţii simulate a fost abordată până acum de Elon Musk şi astrofizicianul Neil deGrasse Tyson, care sunt de părere că un asemenea scenariu are şanse mai mari decât ne aşteptăm.
Recent, actorul şi prezentatorul de televiziune american Bill Nye a intrat în această dezbatere, afirmând că nu vom şti niciodată adevărul. Potrivit prezentatorului emisiunii "The Science Guy", problema vieţii simulate pe computer este pur şi simplu "de neştiut": "Cred că putem fi de acord că oricine a scris simularea, orice superentitate, a făcut-o atât de sofisticat încât până şi amintirile noastre sunt un rezultat al programării acestei simulări", a explicat el.

Din această cauză, spune Nye, nu vom şti niciodată dacă trăim într-un uriaş joc video.

Bill Nye crede că dată fiind natura unui asemenea creator, "putem presupune că a ajuns la un nivel la care simularea este nedetectabilă pentru noi". El dă drept exemplu o persoană care trăieşte într-o cameră toată copilăria, fără să ştie ce se întâmplă în afară. La un anumit nivel, mintea oamenilor este incapabilă să detecteze lumea de dinafară, dacă ceva nu merge greşit, crede Bill Nye.

Opinia lui o urmează pe cea a lui Elon Musk, fondatorul companiilor SpaceX şi Tesla Motors, care a declarat că probabil trăim într-o simulare computerizată.
El a spus la o conferinţă a programatorilor desfăşurată în sudul Californiei că "există doar o şansă la câteva milioane să nu trăim într-o simulare". Musk crede că tehnologia jocurilor pe computer a ajuns într-un punct în care acestea nu se mai deosebesc de realitate.

"Cel mai puternic argument că probabil trăim într-o simulare cred că este următorul: Acum 40 de ani aveam Pong (joc video dezvoltat în 1972 de compania Atari care simulează un meci de tenis sau tenis de masă) - două linii şi un punct. Acolo eram. Acum, după 40 de ani, avem imagini fotorealistice, simulări 3D cu milioane de oameni jucând simultan şi de la an la an se îmbunătăţesc.
În curând vom avea realitatea virtuală, am îmbunătăţit realitatea. Dacă ţinem cont de rata progresului, atunci jocurile nu vor mai fi deosebite de realitate. Chiar dacă viteza acestor îmbunătăţiri scade, suntem în perspectiva de a avea jocuri care nu pot fi deosebite de realitate şi acestea ar putea fi miliarde. Se pare că şansele să ne aflăm într-o realitate nesimulată sunt de una la câteva milioane"
, a spus Musk.

"Poate ar trebui să ne dorim să ne aflăm într-o simulare. Altfel, civilizaţia va înceta să mai avanseze, poate ca urmare a unor calamităţi care chiar ar putea distruge omenirea", a adăugat fondatorul Tesla.
În opinia lui, fie vom ajunge să creăm simulări care nu pot fi deosebite de lumea reală, fie civilizaţia va înceta să existe.


Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
19 Septembrie 2016
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xyz pe 21 Sep 2016, 16:19
    daca

    In primul rind ca nu Banca Americii a emis aceasta ipoteza. Cine vrea sa se informeze, o face, cine nu, maninca rahatul din sursele oficiale, se considera dashtept si poate dormi linistit ca guvernul vegheaza, of course. Traim intr-o simulare virtuala, asta e adevarul. Restul sint minciuni sfruntate bune pentru dobitocii dispusi sa le creada.

    1
    0

  • Claudiu pe 21 Sep 2016, 08:09
    destin

    Daca luam in calcul ca fiecare dintre noi are un destin atunci au dreptate, traim intr-un univers cu o evolutie definita. Interesant ar fi sa descoperi codul sursa ,ar fi ca o calatorie in timp,ai putea modifica anumite functii modificand trecutul si viitorul.

    2
    0

  • ivghenila pe 20 Sep 2016, 12:35
    Lumea simulata

    Suntem niste idioti pentru ca ne pierdem timpul cu elucrubratiile unor bezmetici!

    1
    1

  • Vasilica dela Bucale pe 19 Sep 2016, 20:34
    Bravo, si la mai mare!

    Orice inepţie e mai bună decât nimic. Fă-te că eşti deştept. Se prinde la gură cască!

    0
    2

  • ioana pe 19 Sep 2016, 19:26
    pfoaaaaa.....

    da deci suntem ffff avansati noi oameni,am ajuns pe luna,stim tot despre stele,univers,boli,suntem fiinte inteligente,destepte,daaa daaa si mos craciun exista ,el vine din america ,oamenii de stiiinta platitii de banci bineinteles ca sunt spiridusii lui mos craciun.

    0
    0

  • Alexandru AMOQ pe 19 Sep 2016, 18:46
    Tinutul Secuiesc

    Nu cred ca este o gafa a d-lui Klemm...Vom vedea.

    0
    0

  • patrocle pe 19 Sep 2016, 16:56
    ...

    virtuala sau nu, facem parte din acelasi univers. e greu de crezut ca tot ceea ce exista in univers (nu doar cel stiut de noi) sunt doar spatiu, galaxii, stele, planete etc.

    0
    0

  • Cristi pe 19 Sep 2016, 14:13
    Lumea virtuoasa

    Si exista tot in proportie de 50% posibilitatea ca Bank of America sa se insele.Credeti ce va convine ca tot bine este. :)))

    0
    0

  • sanziana pe 19 Sep 2016, 13:18
    viata ca vis

    Chestiile astea sunt vehiculate de sute de ani. Sunt teme repetitive ale umanitatii, care incearca sa gaseasca raspunsuri. Gasim idei din astea la Shakespeare, Schopenhauer, Pedro Calderón de la Barca, si tot asa... "Uitasem insa ca tot ce nu e posibil obiectiv e cu putinta in mintea noastra si ca, in urma, toate cate vedem, auzim, cugetam, judecam nu sunt decat creatiuni prea arbitrare a propriei noastre subiectivitati, iar nu lucruri reale. Viata-i vis." Mihai Eminescu, Geniu Pustiu

    1
    0

  • Cardei Petru pe 19 Sep 2016, 12:18
    Lumea virtuala

    Romania sau Tinutul Securesc este un exemplu foarte bun de simulator statal ! Plecand de la cuvintele parca prevestitoare ale lul Caramitru " Fa-te Mircea ca lucrezi...." si continuand cu "aflarea in treaba " ca o caracteristica a romanilor, de care vorbeste Petre Tutea .... analizati si veti vedea in ce masura Romania este un simulator statal...avnd cu totul alte roluri pe scena lumii, decat cele care ni se servesc in media...

    3
    0

  • Horia pe 19 Sep 2016, 11:35
    Lumea virtuala

    Chiar daca lumea noastra este virtuala, important este sa fim sanatosi si sa avem ganduri bune...

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod