Un tablou-vedeta la MNAR: Antonello da Messina - "Portret de barbat"

Facebook Twitter gplus Comenteaza
Muzeul National de Arta al Romaniei invita publicul sa admire o celebra capodopera renascentista semnata de Antonello da Messina - "Portret de barbat", expusa pentru prima data in Romania. Lucrarea provine de la Galeria Borghese din Roma si va ramane la Bucuresti pana pe 27 iulie.

Vernisajul are loc joi, 26 iunie, orele 19.00.
Accesul la vernisaj se face numai pe baza de invitatie.

Antonello da Messina (1430-1479) este cel mai important pictor al sudului Italiei din secolul al XV-lea si o figura marcanta a Renesterii italiene. El a fost influentat de lucrarile pictorilor flamanzi, acordand o atentie speciala detaliilor si jocului luminii pe suprafete.
De la maestrul flamand Jan van Eyck Antonello a preluat tehnica picturii in ulei pe care a introdus-o la Venetia. Cunostintele lui au fost transmise mai multor pictori contemporani, influentand in mod semnificativ scoala de pictura venetiana.

In general, figurile pe care Antonello le picteaza sunt scaldate de o lumina puternica, evidentiind trasaturile lor, precum si fiecare detaliu al vesmintelor.
In portretele sale foloseste cu precadere semi-profilul, tipic scolii flamande de pictura, spre deosebire de majoritatea artistilor italieni renascentisti care pictau personajele din profil.

Lucrarea "Portret de barbat" de la Galeria Borghese, expusa la MNAR timp de o luna, este caracterizata de un puternic realism si este ilustrativa pentru tehnica folosita de Antonello da Messina.

Programul de vizita este de miercuri pana duminica, intre orele 11:00 si 19:00.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod