Tefal are grijă de sănătatea consumatorilor şi de mediul înconjurător

25 Octombrie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Tefal are grijă de sănătatea consumatorilor şi de mediul înconjurător
Tefal garantează calitatea şi siguranţa produselor sale pentru sănătatea consumatorilor, precum şi pentru mediul înconjurător, prin utilizarea de substanţe inofensive în realizarea învelişurilor non-adezive. Orice produs Tefal are logo-ul "Sănătate şi Mediu”, care  indică în mod clar absenţa PFOA (acid perfluorooctanoic), a cadmiului şi a plumbului din produsele sale.

Tefal a înlocuit substanţele nocive – PFOA, cadmiu, plumb – utilizate în mod curent pentru realizarea învelişurilor anti-adezive a produselor pentru gătit cu un polimer cunoscut sub denumirea de politetrafluoretilena (PTFE).
Această substanţă nu reacţionează în contact cu mâncarea şi nu prezintă riscuri pentru sănătate nici dacă este ingerată. Autorităţi publice în domeniul sănătăţii au confirmat caracterul inofensiv al învelişului PTFE în componenţa articolelor de menaj.

PTFE este folosit şi în domeniul medical, în producţia de stimulatoare cardiace şi a micilor tuburi care înlocuiesc arterele, de exemplu, fapt ce demonstrează o dată în plus faptul că substanţa nu prezintă riscuri pentru sănătate.
PTFE conferă rezistenţă termică şi chimică şi are proprietăţi non-adezive excelente.

Pentru a găti sănătos şi pentru a păstra cât mai mult din valoarea biologică a ingredientelor trebuie să folosim instrumente de gătit potrivite şi performante, compatibile cu alimentele. Vasele de bună calitate permit prepararea hranei fără folosirea grăsimilor -  de exemplu, cele din Teflon fără PFOA, deoarece acestea încălzesc rapid, repartizând căldura pe toată suprafaţa de gătire.”, declară prof.
dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Absenţa PFOA din produsele Tefal a fost demonstrată prin diferite analize independente, realizate de mai multe laboratoare din lume (INERIS în Franţa, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS în Marea Britanie, FABES Labs în Germania, MB Labs în Canada şi SGS în China). Respectarea normelor şi reglementărilor referitoare la mediu se află în centrul preocupărilor Tefal. Drept dovadă, Tefal este membru al Global Compact şi are certificare ISO 14001.Misiunea Tefal este sa propună produse ingenioase, sigure şi calitative care garantează un gătit sănătos şi care protejează, în acelaşi timp, mediul înconjurător.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod