Organizaţia Salvaţi Copiii continuă strângerea de fonduri pentru dotarea cu echipamente a 15 maternităţi din România

Organizaţia Salvaţi Copiii invită toţi oamenii generoşi să participe cu donaţii la evenimentul de strângere de fonduri ce va avea loc în perioada 21 - 22 decembrie la Bucureşti Mall.
Acţiunea face parte din campania Bun venit pe lume (parte a programului Fiecare copil contează), al cărei scop este strângerea sumei necesare pentru dotarea cu echipamente medicale performante a 15 maternităţi din România.  Donaţii se mai pot face trimiţând un SMS la 8864 (valoare 2 euro) sau pe site-ul campaniei www.salvaticopiii/bunvenitpelume.

Anul acesta, Organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit să doneze echipamente medicale importante maternităţii Cantacuzino din Bucureşti, maternităţii din Adjud şi secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţa Neamţ.
Astfel, din februarie 2012, 64 de copii născuţi prematur au supravieţuit datorită incubatoarelor donate de Salvaţi Copiii acestor maternităţi, iar aproape 300 de mame au născut în condiţii optime utilizând masa de naşteri sau masa chirurgicală oferite de organizaţia noastră. Valoarea totală a investiţiilor, provenite din donaţii cash strânsă în cadrul campaniei, precum şi prin susţinerea unor donatori privaţi, este de 282.500 de lei.

La nivel naţional, din 1990 până astăzi rata mortalității infantile a scăzut semnificativ, de la 26,9 la 9,4 decese la o mie de nou-născuți vii.
Cu toate acestea, România încă se clasează între țările europene cu o rată a mortalităţii infantile ridicată, respectiv de 9,4/1000 în ţara noastră, față de rata medie europeană de 4,1/1000[i].  

În semestrul 1 al acestui an, s-au înregistrat 938 de decese ale copiilor sub un an, în scădere faţă de perioada similară a anului 2011, când se reportau 971 de decese[ii]. Există variații regionale importante, cuprinse între o rată maximă în teritoriu de  21,5/1000 și minimă de 3,6/1000.   

Campania Bun venit pe lume se bucură de susţinerea unor persoane publice precum Andreea Raicu, Andi Moisescu, Inna, Mihai Morar, Laura Cosoi, Jojo, Dragoş Chircu şi Marius Florea Vizante,  care au promovat, de asemenea, îndemnul la donaţie pentru susţinerea eforturilor de scădere a mortalităţii infantile în România.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod