O mănuşă purtată de Michael Jackson, preț record la licitaţie

O mănuşă decorată cu cristale negre purtată de Michael Jackson a fost vândută joi la licitaţie, în California, cu o sumă care reprezintă un record de preţ pentru un obiect ce a aparţinut artistului american, decedat în 2009.
Mănuşa, decorată cu câteva sute de cristale negre de mici dimensiuni, pe care Michael Jackson a purtat-o la American Music Awards în 1984, a fost vândută la Los Angeles cu 199.069 de dolari, au precizat reprezentanţii casei de licitaţii Nate D. Sanders.

Identitatea cumpărătorului nu a fost dată publicităţii, anunță agenția Mediafax.

Rugat în trecut de jurnalişti să explice motivul pentru care purta o singură mănuşă, celebrul cântăreţ american a spus: "E mai răcoros decât cu două", reaminteşte casa organizatoare.

O jachetă din piele roşie pe care Michael Jackson a purtat-o în videoclipul piesei sale "Beat It", decorată cu multe fermoare şi purtând semnătura cântăreţului, a fost vândută cu 84.422 de dolari la aceeaşi licitaţie.

Michael Jackson a purtat acea jachetă şi în turneul său mondial de promovare a albumului "Thriller", considerat materialul discografic cu cele mai mari vânzări din istorie.

Cântăreţul a oferit-o apoi fiului directorului casei de discuri Epic Records, unde şi-a înregistrat albumele "Off the Wall" şi "Thriller".

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Găsit vinovat de ucidere involuntară, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maximă în noiembrie 2011, fiind condamnat la patru ani de închisoare.
Potrivit presei americane, Conrad Murray ar putea fi însă eliberat după ispăşirea a doi ani din această pedeapsă, din cauza supraaglomerării sistemului penitenciarelor din statul California.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod