Intalnire-eveniment la Festivalul National de Teatru

7 Noiembrie 2008
Facebook Twitter gplus Comenteaza
Intalnire-eveniment la Festivalul National de Teatru

Duminica, 9 noiembrie ora 15:00, la UNITER se desfasoara o intalnire-eveniment: Stefan Iordache: Pamantul vietii - Scandura scenei - Hrana vorbelor.   Moderator va fi George BANU.

Cu acest prilej se lanseaza editia a doua a volumului "Regele Scamator Stefan Iordache", de Ludmila Patlanjoglu, publicat de Jurnalul National si Editura Curtea Veche.
Invitat la lansare va fi Marius TUCA.

O carte de colectie, ilustrata cu desene ale pictorului Sorin Ilfoveanu, care cuprinde confesiuni, marturii, intamplari inedite legate de viata si creatia lui Stefan Iordache.

In trei capitole, "Jocul cu viata...", "Jocul cu arta!"," Jocul cu moartea?" este reflectata personalitatea acestui om "cu o inima calda si un cap rece", obsedat de singuratatea sa si cu o nevoie disperata de solidaritate si prietenie.
Se reintalnesc urmele lasate de actorul-rege Stefan Iordache in sufletele celor care si-au intersectat viata cu el: prieteni si parteneri, personalitati din diferite domenii si oameni care au dat farmec existentei sale - lautarii de la "Sarpele Rosu" sau taranii din Gruiu, locul linistii sale.

Despre acest volum, distins cu Premiul UNITER, autoarea marturiseste: "Biografia sa a dat splendoare regala profesiunii de actor.
Timp de 40 de ani nu a fost previzibil, nu a fost repetabil, a ramas mereu o surpriza.
Pentru el, singurul hobby era viata. Stia sa se uite la un copil, la o femeie, la o floare, sa traiasca fericit intr-o curte cu iarba si pomi. Un histrion pana in maduva oaselor, un scamatoriu asa cum ii spunea, premonitoriu, bunica sa."

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod