Fotografii inedite cu Marilyn Monroe

Imagini cu vedeta în diverse ipostaze, de pe platourile de filmare sau din apartamentul ei, realizate de fotografi ai agenţiei Magnum, se regăsesc în albumul "Marilyn by Magnum", publicat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la moartea tragică a actriţei.

Imagini cu vedeta în diverse ipostaze, de pe platourile de filmare sau din apartamentul ei, realizate de fotografi ai agenţiei Magnum, se regăsesc în albumul "Marilyn by Magnum", publicat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la moartea tragică a actriţei.

O legendă a marelui ecran, Marilyn Monroe a fost fotografiată de mii de ori, astfel că şi la 50 de ani de la moartea ei, pe 5 august 1962, apar în continuare imagini noi cu aceasta, relatează cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Astfel, au fost publicate de curând, în album, multe dintre fotografiile divei realizate de fotografi ai celebrei agenţii Magnum, fondată de Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, George Rodger şi David "Chim" Seymour în 1947.

Imaginile reconstituie personalitatea cu multe feţe a lui Marilyn Monroe.

În două imagini, semnate de Philippe Halsman, Marilyn apare fragilă şi vulnerabilă, în intimitatea apartamentului ei, purtând un costum roz şi privind către cameră sau în depărtare. Fotografiile au fost făcute în 1952, anul în care Monroe, în vârstă de 26 de ani, a filmat "Niagara" şi a obţinut rolul principal în "Domnii preferă blondele", relatează ziarul citat de Mediafax.

Albumul include imagini cu Marilyn pe platourile de filmare, inclusiv pe cele semnate de Elliott Erwitt care o surprind printre cai la filmările pentru "Inadaptaţii/ The Misfits" - ultimul ei film.

În alb-negru sau color, cu ea jucând, pregătindu-se de filmări sau pozând graţios, imaginile reflectă abilitatea lui Marilyn de a fi un vis devenit realitate pentru un fotograf.

Printre autorii clişeelor din album se mai numără Henri Cartier-Bresson, Eve Arnold, Inge Morath, Bruce Davidson, Dennis Stock, Bob Henriques şi Erich Hartmann.

Volumul, care cuprinde în total 80 de fotografii, este disponibil pe Amazon.com la 19,77 de dolari şi va fi lansat pe 25 mai, potrivit site-ului.

Marilyn Monroe a făcut senzaţie ca model, actriţă şi cântăreaţă, jucând într-o serie de filme cu succes de public în anii '50 şi la începutul anilor '60 şi devenind un sex simbol inegalabil.

Ea a murit pe 5 august 1962 din cauza unei supradoze de barbiturice, circumstanţele decesului ei, clasat oficial drept "sinucidere probabilă", nefiind însă complet elucidate, notează Mediafax.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
17 Aprilie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod