Frumusețea ta: Învață cum să folosești corect pensulele pentru machiaj

Profesioniștii în machiaj obțin cele mai bune rezultate datorită produselor de top pe care le folosesc. Însă, foarte important este şi modul în care fardurile sunt aplicate şi, mai ales, cu ce. Pensulele de machiaj sunt nelipsite din trusele make-up artiştilor. Învaţă şi tu cum să le foloseşti!

Profesioniștii în machiaj obțin cele mai bune rezultate datorită produselor de top pe care le folosesc. Însă, foarte important este şi modul în care fardurile sunt aplicate şi, mai ales, cu ce. Pensulele de machiaj sunt nelipsite din trusele make-up artiştilor. Învaţă şi tu cum să le foloseşti!

Pensula pentru fond de ten

Cea mai des folosită pensulă este și cea care reflectă cel mai mult calitatea unei truse de machiaj. Pensula ideală pentru fond de ten este din păr articicial, foarte fin. Dacă ai un ten cu acnee, foarte important este să speli pensula după fiecare utilizare.

 

 

 



Pensula pentru fard de ochi

Pensulele pentru fardul de ochi pot avea forme diferite și sunt adesea prezente în număr de 2-3 în trusele de machiaj. Sunt utile pentru a aplica fardul de ochi cu o precizie sporita.


Pensula angulară

Folosită cel mai des pentru a da un aspect reușit sprâncenelor, pensula angulară poate fi folosită și în loc de dermatograf pentru aplicarea unor linii drepte de-a lungul genelor. Dacă este folosită în exces pentru aranjarea sprâncenelor, poate oferi un aspect artificial.

 

 

Pensula burete

Absolut necesară pentru efectul smokey eyes, pensula burete poate fi folosită pentru a îmbina cu success zonele acoperite cu machiaj colorat și pentru a atenua liniile obținute cu dermatograful. Bureţeii reuşesc să aplice o cantitate mai mare de fard, de aceea sunt mai des folosiţi decat pensulele din par.

 

 

Pensula pentru contur

Destinată utilizării mai ales cu bronzer, pensula se folosește cu multă grijă, atingând doar vârful ei de produsele cosmetice și lovind-o uşor pentru a elimina excesul, înainte de a o atinge de față. Foloseșt-o cu un singur gest delicat sub pomeți, apoi amestecă bine bronzer-ul cu fondul de ten.

 

 

 

Pensula pentru blush

O pensulă care nu poate lipsi din arsenalul tău cosmetic nici atunci când călătorești, pensula pentru blush este folosită pentru colorarea pomeţilor sau pentru a aplica pudră strălucitoare pe corp.

 

 

 

Pensula pentru buze

Definirea corectă a conturului buzelor este ușurată semnificativ de pensula pentru buze. Culoarea se aplică pe centrul buzei, apoi se întinde uşor cu pensula până la colțuri.

 

 

Pensula evantai

Cu ajutorul acestei pensule, poți obține efecte de machiaj mai subtile și este utilă și pentru a elimina excesul de machiaj de pe piele. Atinge pensula de mijlocul obrazului și ghideaz-o ușor, în sus, către ureche.

 

 

Curățarea corectă a pensulelor pentru machiaj

Indiferent câte pensule pentru machiaj folosești, curățarea lor corectă este importantă pentru limitarea înmulțirii bacteriilor ce pot provoca infecții la nivelul pielii şi al ochilor. Pensulele folosite zi de zi necesită o spălare săptămânală.

Pensulele pentru machiaj pot fi curățate în apă cu puțin săpun, dacă pensulele sunt din păr sintetic. Pensulele din păr natural se spală cu şampon şi balsam sau cu soluţie specială pentru dezinfectarea pensulelor. După spălarea cu delicatețe, acestea pot fi stoarse ușor şi lăsate să se usuce peste noapte pe un prosop. Pensulele pentru machiaj nu pot fi folosite din nou înainte de uscarea completă.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 5 Ian 2014, 21:30
    de cite pensule avem nevoie pentru un machiaj ?

    PENTRU UN MACHIAJ DE SEARA

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod