De la Michael Jackson la Piotr Ilici Ceaikovski

21 Ianuarie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
De la Michael Jackson la Piotr Ilici Ceaikovski

Va intrebati ce pot avea in comun Piotr Ilici Ceaikovski si Michael Jackson? Ei bine, muzica lor va pune in valoare spectacolul patinatorilor rusi de la Stelele Moscovei pe Gheata. Spectacolul face parte dintr-un turneu national ce ii va purta pe campionii rusi pe data de 29 ianuarie la Iasi, pe 30 ianuarie la Galati, pe 31 ianuarie si 2 februarie la Bucuresti (patinoarul “Mihai Flamaropol”) si pe 1 februarie la Buzau.

Dupa un prim turneu de succes, in anul 2009, patinatorii rusi revin in tara noastra cu un nou show in doua parti. In prima parte vom urmari frumoasa poveste Spargatorul de Nuci, un balet pe gheata ce s-a bucurat de aprecierile pozitive ale spectatorilor de pe intreg mapamondul, iar in partea a doua o gala a campionilor din care nu vor lipsi momentele de virtuozitate, tangoul si un omagiu pe gheata cei ii va fi adus marelui cantaret american Michael Jackson.

Stelele Moscovei pe Gheata este o companie de spectaole infintata de celebrul patinator rus Igor Bobrin, ajutat de multiplii campioni olimpici si mondiali Natalya Bestemyanova si Andrey Bukin, celebra tripleta fiind completata de campioni olimpici, mondiali sau nationali, ce evolueaza sau au evoluat pe gheata sub culorile Rusiei.
Jurnalistii francezi au reunit sub un singur nume performantele remarcabile ale patinatorilor rusi, “Balshoi on Ice”. “Secretul acestei reusite, declara Bobrin intr-un interviu, consta intr-o combinatie rafinata de teatru, balet, acrobatie si patinaj”.

Evenimentul intra in categoria de spectacole pentru toata familia (family show), spectatorii la acest tip de eveniment avand varste cuprinse intre 8 si 88 de ani. Copii pana la varsta de 7 ani au intrare gratuita daca sunt insotiti de parintii platitori ai unor bilete la spectacol (dar nu au loc rezervat).
 
Organizat, ca si anul trecut, de Asociatia Culturala Dracula,“Stelele Moscovei pe gheata” este spectacolul care deschide anul cultural in cadrul proiectului national  “ARTA CONTRA DROG 2010”, program care se desfasoara in parteneriat cu Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO) si Asociatia Nationala a Caselor de Cultura ale Sindicatelor din Romania (ANCCSR).
 
Pentru Bucuresti, biletele se gasesc la casa de bilete a Salii Palatului, TNB, Magazinul Muzica, reteaua magazinelor Diverta, reteaua Carrefour si online, pe eventim.ro, biletedelatati.ro, blt.ro, mytiket.ro si bilete.ro, vandbilete.ro.
 
Incepand cu anul 1986, Stelele Moscovei pe Gheata incanta audienta cu superbe spectacole de patinaj pentru fanii de toate varstele, realizate cu campioni olimpici, mondiali si europeni.


Compania „Stelele Moscovei pe Gheata” a fost infintata de celebrul patinator rus Igor Bobrin, un adevarat maestru al ghetii, unul dintre cei mai inovatori artisti ai patinajului artistic mondial, rege al patinajului acrobatic si performer in renumitele spectacole profesioniste de patinaj: „Cowboy”, „Paganini” si „Invisible Partner”.

La un an dupa ce a infintat compania, Bobrin a reusit sa ii aduca alaturi de el si pe campionii olimpici  Natalya (Natasha) Bestemayanova(ea este si sotia lui Bobrin) si partenerul pe gheata al acesteia Andrey Bukin. Impreuna cu ei, Bobrin a reusit sa adune in jurul sau foarte multe valori ale patinajului mondial si sa puna in scena zeci de spectacole de succes, cu care a colindat lumea in lung si in lat.

In afara starurilor, permanent angajate de companie, in turnee li se alatura si alti invitati de marca, cum ar fi:  Elena Valova/ Aleander Vasilijev, Irina Vorobjeva/ Igor Lisovsky, Larisa Selezneva /Oleg Makarov, Marina Yeltsova/Andrey Bushukov, Marina Pestova- Marat Akbarov, Oksana Kazakova/Artur Dmitriev, Vladimir Kotin, Alexey Urmanov, Andrey Vlashchenko, Kira Ivanova.
 
Igor Bobrin
Fost patinator rus, avand foarte multe participari la concursuri de profil, Igor Bobrin s-a nascut pe 14 noiembrie 1953 la Leningrad.
in 1981 devine Campion European. In 1978, 1980, 1981 si 1982 a fost Campion National, si s-a clasat al sase-lea la Olimpiada de Iarna din 1980. Dupa incheierea carierei sale competitive, a fondat propriul sau teatru pe gheata. in preznet,patineaza in cadrul teatrului “Stelele Moscovei pe Gheata” si lucreaza ca antrenor si coregraf. Este  casatorit cu Medaliata cu Aur la Olimpiada din 1988 la patinaj artistic, Natalia Bestemianova.
 
Natalia Bestemianova
S-a nascut pe 6 ianuarie 1960 in Rusia. in 1984 a devenit Maestru al Sportului al URSS. A participat la concursuri de patinaj artistic perechi impreuna cu Andrei Bukin. Incepand cu 1985 si pana in 1988 alaturi de partenerul ei pe gheata sunt de neinvinsi si se claseaza pe locul I la Campionatele Mondiale de Patinaj Artistic. Se retrage din activitatea competitionala in 1988 si , de data aceasta alaturi de sotul ei Igor Bobrin, se dedica  proiectului initiat de acesta, Stelele Moscovei pe Gheata.
 
Andrei Bukin
Andrei Anatolievich Bukin s-a nascut pe 10 iunie 1957 la Moscova. A inceput sa patineze la varsta de 7 ani la Scoala Sportiva pentru Copii si Tineri din Moscova.
La varsta de 10 ani a intrat in Spartak si a inceput patinajul artistic.
 in anii ’70 este ales sa faca parte dintr-un grup care de care se ocupa renumita antrenoare  Tatiana Tarasova. Aici o cunoaste pe  Natalia Bestemianova, alaturi de care participa la competitii si castiga mai tarziu 4 ani la rand Campionatul Mondial si Olimpiada din 1988.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod