In 2015, 56 de milioane de copii nu vor merge la scoala

Facebook Twitter Comenteaza
In 2015, 56 de milioane de copii nu vor merge la scoala

Raportul Global de Monitorizare a Obiectivelor Educatiei pentru Toti 2010 atrage atentia ca progresele realizate la nivel global pentru indeplinirea obiectivului de a oferi acces la educatie obligatorie si gratuita pentru toti copiii sunt lente.

 

In cadrul Campaniei Globale pentru Educatie, a fost lansat Raportul Global de Monitorizare a Obiectivelor Educatiei pentru Toti 2010, cu titlul „Reaching the marginalized”. Raportul analizeaza motivele pentru care atat de multi copii continua sa nu aiba acces la educatie si modul in care inegalitatile sociale – precum saracia, apartenenta etnica, conflictele armate, pozitionarea geografica, limba vorbita si sexul – joaca un rol esential, deseori in dezavantajul copiilor.

Raportul concluzioneaza ca prioritatea in politicile guvernamentale trebuie acordata combaterii excluziunii sociale.

In 2007, in lume se inregistrau 72 de milioane de copii nescolarizati, iar daca lucrurile continua in acelasi ritm, in 2015 - anul limita pentru indeplinirea obiectivelor Educatie pentru Toti - vor mai exista inca 56 de milioane de copii care nu vor merge la scoala.

Raportul estimeaza ca pentru indeplinirea acestor obiective este nevoie de 17 miliarde dolari US, ceea ce reprezinta doar 2% din fondurile cheltuite pentru salvarea de la faliment a 4 mari banci din Marea Britanie si S.U.A.


In ceea ce priveste Romania, raportul evidentiaza problema scolarizarii copiilor cu dizabilitati, a caror rata de includere in invatamant este de doar 58%, comparativ cu cea de peste 90% inregistrata in randul copiilor cu varste intre 7 si 15 ani. Documentul mai prezinta faptul ca 30% dintre copiii romi din tara noastra urmeaza mai putin de patru clase, subliniind ca rata saraciei in randul acestei etnii este de aproape trei ori mai mare decat media nationala.

Initiata in 1999, Campania Globala pentru Educatie a reunit organizatii din peste 100 de tari, care militeaza pentru ca autoritatile sa-si respecte promisiunile de a asigura tuturor persoanelor accesul la educatie publica gratuita si de calitate.


Alaturi de Campania Globala pentru Educatie, la nivel global Salvati Copiii International deruleaza si campania „Rescrie Viitorul”, al carei obiectiv este de a oferi acces la educatie copiilor din zonele afectate de conflict armat. Prin aceasta campanie, in decurs de trei ani organizatia internationala a ajutat 10 milioane de copii sa primeasca o educatie mai buna, iar alti un milion de copii au fost inscrisi la scoala, ceea ce echivaleaza cu deschiderea a doua noi scoli in fiecare zi. In acest an, Campania Globala pentru Educatie va debuta in Romania in luna martie, prin actiuni care se vor derula in scoli si care vor fi axate pe evaluarea costurilor suportate anual de parinti in vederea scolarizarii copiilor. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod