Alexandru Ciucu croieşte smokingul Printului William

21 Septembrie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Alexandru Ciucu croieşte smokingul Printului William

Alexandru Ciucu, singurul designer de costume Premium din România,  a primit o cerere cu totul specială la Paris.

Prezent la Premiere Vision, cea mai mare şi mai importantă expoziţie din lume în domeniul textilelor, unde îşi expune costume din mai multe colecţii proprii, furnizorul Casei Regale a României a fost ieri vizitat de un om de afaceri englez, care i-a comandat un smoking exact ca cel purtat de Prinţul William, actualul Duce de Cambridge, la fastuoasa nuntă din luna aprilie.

“În prima zi de expoziţie am avut parte de o mare surpriză. Un client englez, care, din vorbă în vorbă, a aflat că suntem furnizorii oficiali ai Casei Regale şi că am facut costumele Principelui Radu pentru nunta Prinţului William, şi-a comandat un smoking exact ca al proaspătului Duce de Cambridge.

Am remarcat cu această ocazie cât de mult este apreciată în cultura vest europeană distincţia pe care ţi-o oferă girul regalităţii”, declară Alexandru Ciucu.

Alexandru Ciucu a devenit astfel primul designer romăn care participă ca expozant la Premiere Vision Paris, cea mai mare şi mai importantă expoziţie din lume în domeniul textil. La acest eveniment sunt prezentate ultimele colecţii ale celor mai importanţi jucători din lumea modei internaţionale, cei care propun noile tendinţe în domeniu.

“Sper să fie doar începutul unei lungi şi frumoase relaţii cu moda europeană.
Alături de tatăl  meu care lucrează în domeniu de peste 50 de ani, am avut o colaborare continuă şi îndelungată cu piaţa europeană, dar acum este pentru prima dată când propunem design-ul nostru”, adaugă Ciucu.

Designerul român îşi prezintă în aceste zile, în faţa a mii de vizitatori de pe toate continentele, costume din mai multe colecţii personale. “În mod special, din cea mai recentă, ‘Bărbaţii se îmbracă de la Ciucu’ pentru că este cea mai aproape ca design de tendinţele actuale în moda costumelor bărbăteşti”, adauga el.

Alexandru Ciucu a observat cu plăcere că în Occident costumul la comandă este încă un stil de viaţă.

“Clienţii mei pot fi de mai multe categorii, începând cu marii retaileri care pot comanda între câteva sute şi câteva mii de piese promovând astfel brandul Alexandru Ciucu pe o scară mai largă şi încheind cu cei care deţin un lanţ de   boutique-uri bine poziţionate în marile oraşe europene, contribuind la promovarea brandului pe verticală în anumite cercuri de consumatori. La aceste categorii se adaugă cei care doresc să îşi comande un costum pe propriile măsuri, pornind de la faptul că pentru mulţi europeni costumul la comanda este încă un stil de viaţă”, declară designerul. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod