Actrita Patricia Neal a murit

de Ileana Voicu Ghinea, 9 August 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Actrita Patricia Neal a murit
Premiata inainte sa implineasca varsta de 21 de ani pentru debutul sau de pe Broadway in piesa "Another Part of the Forest", cu o cariera de peste 60 de ani in cinematografie, senzationala actrita Patricia Neal a decedat, informeaza Mediafax. Actrita suferise trei atacuri cerebrale, in urma carora a ramas partial paralizata si in imposibilitatea de a vorbi.

Patricia Neal si-a inceput cariera in cinema in 1949, in comedia "John Loves Mary", unde a jucat alaturi de actorul Ronald Reagan, care ulterior a devenit presedintele Statelor Unite ale Americii, informeaza Mediafax.

Patricia Neal a mai jucat in versiunea pentru marele ecran a piesei lui John Patrick - "The Hasty Heart" (1950), in rolul unei infirmiere aflata la capataiul unui soldat muribund, si in "The Breaking Point" (1950), dupa un roman de Ernest Hemingway, a precizat New York Times.

In 1964, Patricia Neal a obtinut un premiu Oscar pentru rolul din "Hud", de Martin Ritt, in care a jucat alaturi de Paul Newman.

A mai jucat in filme precum "For the Love of May" (2000), "Heidi, fetita muntilor" (1993), "A Mother's Right: The Elizabeth Morgan Story" (1992) si "Mic dejun la Tiffany" (1961).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod