Solutii rapide pentru indigestie, halena, mahmureala...

Indigestie, arsuri solare, mahmureala, sunt doar cateva dintre cele mai frecvente probleme care au solutii rapide. Iata cateva metode simple prin care iti poti recapata starea de bine.
Indigestie, arsuri solare, mahmureala, sunt doar cateva dintre cele mai frecvente probleme care au solutii rapide. Iata cateva metode simple prin care iti poti recapata starea de bine.

Ai baut pre mult? Mierea te scapa de mahmureala. "Poti ameliora simptomele mahmurelii mancand o bucatica de paine sau biscuiti cu miere, sau oricare alt produs bogat in fructoza. Asta pentru ca fructoza ajuta organismul sa proceseze alcoolul mai repede," explica Dahlia Campbell, dietician, citat de DailyMail. Fructoza mai poate fi gasita in cantitati mari in mere, cirese, struguri si tomate.

Foloseste otet pentru julituri. Data viitoare cand te lovesti, curata rana cu apa rece si apoi aplica cu ajutorul unei comprese putin otet si apasa pe rana pentru a opri sangerarea.
Datorita proprietatilor analgezice, antibacteriene si antiseptice, otetul previne infectiile si accelereaza procesul de vindecare.

Introdu mainile in apa rece pentru a opri transpiratia.
"Poate dura o jumatate de ora pana cand creierul va realiza ca te-ai oprit din antrenament sau ca nu mai stai in soare si, din acest motiv, este posibil ca transpiratia sa nu se opreasca imediat," explica dr. Mark Whiteley, specialist in chirurgie vasculara. Solutia este sa scufunzi, timp de cateva secunde, palmele si incheieturile in apa rece. "Prin maini circula o cantitate mare de sange, iar la nivelul incheieturilor vasele de sange sunt foarte aproape de piele.
Astfel, sangele se va "raci" si va ajunge la inima determinand creierul sa opreasca glandele sudoripare."


Ceaiul verde combate respiratia urat mirositoare. Cercetatorii de la Universitatea din Columbia Britanica au testat mai multe metode de a combate respiratia urat mirositoare si au descoperit ca ceaiul verde este foarte eficient in eliminarea compusilor volatili ai sulfului produsi de bacterii. In plus, ceaiul verde contine si catechine, substante care neutralizeaza mirosul neplacut din gura.

Laptele te scapa de arsurile stomacale. Daca suferi de arsuri la stomac si nu ai nimic la indemana pentru a le calma, incearca sa bei un pahar de lapte.
Laptele este usor alcalin, neutralizeaza excesul de acid si ofera o ameliorare temporara.

Intinde-te pe partea stanga pentru a combate indigestia. "Cea mai frecventa forma de indigestie este un reflux de acid, mai ales pe timp de noapte. Stomacul se afla pe partea stanga a abdomenului, ceea ce inseamna ca daca te culci pe partea stanga, acidul va ramane acolo si nu va reveni pana in esofagul", explica dr. Peter Fairclough, gastroenterolog la o clinica din Londra.

O alta metoda este sa te asezi cu capul este intr-o pozitie mai inalta decat corpul, cu vreo 7-10 cm, astfel acidul va ramane in partea de jos a stomacului.

Foloseste ovazul pentru a calma arsurile solare. "Primul lucru care trebuie facut este sa iei ibuprofen, pentru a reduce cantitatea de prostaglandin si citokine produse in urma arsurilor solare", spune doctorul Nick Lowe, dermatolog la Clinica Cranley din Londra.
Apoi opteaza pentru o baie calduta si adauga ovaz sau cereale intr-un ciorap pe care il introduci in apa. Fulgii de ovaz calmeaza pielea arsa si o hidrateaza.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod