Lungul drum dinspre și către casă: 30 de imagini care arată cum e viața de navetist

Cei mai mulți dintre locuitorii marilor orașe folosesc zilnic transportul în comun pentru a merge la serviciu. Aceste imagini surprind câteva clipe din drumurile „nesfârșite“ pe care navetiștii le fac în fiecare zi.
Când faci naveta zilnic, ai ocazia să vezi fel de fel de oameni. Pentru unii, acesta este un exercițiu distractiv și reconfortant - să stea și să urmărească chipurile oamenilor, să le privească gesturile și chiar să intre în vorbă cu ei. Cei mai mulți dintre navetiști își ocupă timpul petrecut în tren gândindu-se la problemele pe care le vor înfrunta în ziua pe care o au în față, își fac planuri, vorbesc la telefon, citesc, dorm sau privesc impasibili pe fereastră.

Momente simple din viața unor oameni necunoscuți


Dina Alfasi, mamă a unui adolescent de 15 ani, este de profesie inginer și lucrează într-un spital din Israel.

Ea folosește timpul petrecut pe drumul spre și dinspre serviciu pentru a fotografia chipurile străinilor pe care îi întâlnește în tren. Pe drumul de zi cu zi spre și dinspre slujbă, ea surprinde cu iPhone-ul momente simple din viața unor oameni necunoscuți.

"Mă inspir din micile momente care se întâmplă în fiecare zi. Munca mea este o mărturie care spune povești într-un sinru cadru și o dovadă că tot ce trebuie să faci este să te uiți în jur pentru a surprinde momente magice"
, a spus Dina pentru Bored Panda.



"În fiecare zi, iau transportul de tranzit din orașul meu spre serviciul din nordul Israelului, lucrez ca inginer de arhitectură.

În timpul acestor călătorii am început să folosesc iPhone-ul pentru a fotografia alți pasageri", a povestit ea.

Emoții în imagini


"Încerc să surprind emoții în fotografie. Așa că sunt în căutarea unor oameni care mă pot face să mă opresc pentru o clipă și să mă gândesc care este povestea lor. Încerc să surprind profunzimea sufletului uman fotografiind străini în timpul navetei mele zilnice. Este ceva intim și vulnerabil în felul în care oamenii trăiesc în spațiile publice. Fotografiile mele zilnice surprind ceva neobișnuit de familiar la fiecare străin pierdut în gândurile lui pe drumul său", a spus autoarea imaginilor.

A început ca să treacă timpul și a ajuns la o pasiune


Dina a mai spus că a început să fotografieze navetiști ca să treacă timpul pe drum.

Apoi, această ocupație a devenit o pasiune și a devenit o parte importantă a vieții ei.



"Faptul că am camera iPhone-ului cu mine tot timpul îmi dă posibilitatea să pozeze instantaneu și fără să atrag atenția. Așa că imediat cum găsesc ceva interesant, verific condițiile de lumină și încerc să mă gândesc la unghiul cel mai potrivit pentru a face o poză", a explicat ea.

Citește și: Cum era zborul cu avionul altădată. 14 imagini la înălțime


Dina a spus pentru Bored Panda și ce parte din proiectul ei îi place cel mai mult: "Partea mea preferată este să citesc comentariile oamenilor care îmi scriu după ce-mi văd imaginile și îmi spun cum îi fac să se simtă, faptul că le reamintește de ceva sau de cineva și tot așa."

Ea a adăugat că nu-i place să simtă că a ratat o poză bună, fiindcă nu întotdeauna este ușor de surprins momentul perfect.

În orice caz, fotografiile pe care ea le postează pe Instagram și pe Facebook sunt perfecte.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod