O zi din viaţa unei mame: Asta înseamnă să ai copii de crescut!

de Daniel Dumitrescu, 16 Mai 2018

Schimbat scutece, curăţenie, spălat haine, gătit, intimitate zero, stres, oboseală şi câte şi mai câte! Iată adevărul despre „meseria de mamă“ pe care îl prezintă o fotografă.
Ţipete, lacrimi, strigăte de bucurie, hohote de râs, lovituri surprinzătoare încasate când ţi-e lumea mai dragă, momente de spaimă, o agitaţie permanentă, niciun moment de răgaz sau de intimitate, alergătură de colo-colo, nervi şi oboseală, durere şi fericire - o mulţime de senzaţii alcătuiesc fiecare zi din viaţa unei mame dedicate. De dimineaţa până seara, casa se transformă într-un spaţiu în care viaţa pulsează necontenit, iar cea care veghează ca totul să fie în regulă este ea, mama. Fericirea de a-şi creşte copiii te împlineşte ca om, dar este istovitoare, iar o fotografă americană ne arată adevărul despre viaţa de mămică.

Giedre Gomes, din Cedar Lake, Indiana (Statele Unite), surprinde mai multe momente din viaţa unor mămici pentru a arăta că viaţa de părinte nu este "un hobby", aşa cum este prezentată deseori. Fotografiile color şi alb-negru postate pe Facebook şi pe Instagram ne arată realitatea brutală şi onestă a unei zile din viaţa unor mame, de la trezirea în zori până la lăsarea nopţii, când cei mici au adormit. Chiar dacă n-au timp nici să respire, femeile din aceste imagini se descurcă singure şi reuşesc să păstreze situaţia sub control de fiecare dacă când mogâldeţele cu picioruşe fac câte o trăsnaie.

"Mi-a plăcut mult să fiu mamă, e cel mai bun job din lume. Sunt mama doi băieţi şi îi iubesc nespus, dar să fii mamă nu înseamnă doar curcubee şi fluturaşi", a explicat Gomes pentru Bored Panda. Ea speră că momentele candide pe care le-a surprins le reamintesc oamenilor că "deşi experienţa de mamă este magică, ea implică şi să înveţi să faci totul cu o mână în timp ce ţii un copil în cealaltă".

"Să fii mamă nu înseamnă să nu-ţi mai aminteşti de când n-ai mai dormit ca lumea o noapte întreagă, înseamnă să nu mai deloc intimitate, nu mai poţi să stai liniştită în baie sau să faci un duş în voie. Să fii mamă înseamnă să-ţi foloseşti rochia ca să ştergi năsucuri înfundate şi moace murdare", a mai spus Gomes.

"Să fii mamă înseamnă să te trezeşti cu un funduleţ sau un picior în faţă. Să fii mamă înseamnă să alăptezi oriunde, oricând. Să fii mamă înseamnă să nu mai faci cumpărături singură (...) Să fii mamă înseamnă să nu te îmbolnăveşti fiindcă ai o slujbă de 24 de ore 7 zile pe săptămână fără să fii plătită şi lista poate continua. Dar, la sfârşit, n-aş face nimic altfel. Să fii mamă înseamnă să fii copleşită de dragoste, bucurie, responsabilitate şi conştiinţă de sine"
, a adăugat fotografa în elogiul dedicat mamelor.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod