România: Top 5 sinucideri din dragoste

Angelina Jolie de România avea doar 22 de ani, iar motivul pentru care a decis să-şi pună capăt zilelor a fost dragostea neîmpărtăşită. În aceeaşi situaţie au fost şi Bogdan Mitu, cel mai proaspăt caz de sinucidere mediatizat în România, dar şi Bogdan Costache, cunoscut sub numele de Ralph, care s-a îndrăgostit de profesoara lui de română.

Statistic, 8 din 10 tineri vorbesc despre sinucidere. De ce?


Tinerii trec printr-o etapă plină de transformări sociale, termină liceul, intră la facultate, îşi schimbă prietenii, sunt suprasolicitaţi de şcoală. În plus, nu lipsesc întrebările despre propria persoană sau despre viitor.

"Pe fondul acestor transformări, orice mic eşec este dramatizat, astfel că o simplă ceartă în dragoste poate părea o catastrofă.
Trădarea, respingerea, lipsa unui răspuns adecvat sau similar aşteptărilor sale romantice din partea persoanei pe care o iubeşte pot distruge echilibrul fragil al tânărului. Începe să-i scadă încrederea în sine, se instalează tristeţea, sentimentul de inutilitate şi gândul că nu are niciun rost să se chinuie aşa"
, explică psihologul Mirela Zivari, pentru Gândul.
1 din 6

Angelina Jolie de România s-a sinucis de Paşte

Gabriela Giocaşi, pe numele său real, practica modelingul de la 16 ani, fiind o prezenţă constantă în prezentările de modă. Atuul ei a fost, fără doar şi poate, asemănarea izbitoare cu actriţa de la Hollywood, lucru care a propulsat-o imediat în lumina reflectoarelor. Dacă în viaţa publică radia de fericire, în particular tânăra de 22 de ani suferea din cauza iubitului ei care, după spusele apropiaţilor, nu era pregătit şi nici nu voia să aibă o relaţie serioasă. Gabriela a făcut gestul suprem în a treia zi de Paşte, pe 8 aprilie 2010, când nimeni nu se aştepta la aşa ceva, mai ales că mai erau câteva zile până să-şi sărbătorească ziua de naştere. Apropiaţii familiei au declarat că tânără a lăsat un bilet de adio în care îşi explica gestul, însă părinţii ei nu au vrut să-l facă public.
11 Februarie 2011
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dani pe 20 Feb 2011, 16:46
    sa traiasca OTV

    s_a angajat dan diaconescu la voi in redactie? si care e pe locul 1? cui ii dati coronita? RUSINE pt material. n_o sa va mai citesc niciodata.sunteti pierdere de timp!

    1
    0

  • maria pe 16 Feb 2011, 22:19
    divertisment???

    articolul este postat la divertisment (si va mai intrebati dc se omoara tineri)

    2
    0

  • myky pe 15 Feb 2011, 23:58
    ???

    Gabriela Giocaşi ...parca era numita Megan Fox de Romania...nu Angelina Jolie cum este subtitlul pus...

    2
    0

  • M.Alina pe 13 Feb 2011, 21:35
    Dumnezeu sa ii ierte"

    sinucideri din dragoste""pacat ca au ales sa renunte la viata asa devreme insa acest lucru dezvaluie cat de profunda si puternica a fost dragostea ce au purtat-o, sper ca cel de sus ia iertat din dragoste, pt ca au decis sa isi puna capat zilelor din dragoste"" sincere condoleante in memoria lor:(

    0
    0

  • viky pe 12 Feb 2011, 22:58
    baaai

    bogdan a aratat k este mort

    0
    0

  • Oana pe 12 Feb 2011, 16:45
    ?!

    Articolul acesta este postat la sectiunea "Divertisment"?

    2
    0

  • Sarah pe 11 Feb 2011, 13:29
    sinucidere

    persoanele cu boli incurabile au un ''motiv intemeiat'' pt a-si pune capat zilelor, sa-si curme suferinta fizica, insuportabila, dar, la sinucigasii din dragoste domneste prostia...

    4
    1

  • bubu pe 11 Feb 2011, 13:06
    cazul Ralph

    In cazul Ralph politistii nu si-au facut datoria cum trebuie si au tras o concluzie gresita. Acest baiat nu s-a sinucis ci a fost omorat. Nesimtita de profesoara Corina Vasile ar trebui sa spuna adevarul, fiindca ea stie bine ce s-a intamplat; a asistat pur si simplu la crima. Ucigasii sunt: sotul ei si inca un barbat care era atunci in garsoniera celor doi. Acesti doi nemernici ar trebui sa plateasca pentru fapta lor.

    4
    1

  • kinot pe 11 Feb 2011, 12:22
    iti spun eu de ce

    Ce opere se studiaza in liceu cand suntem plini de drame personale? iti spun eu , Padurea spanzuratilor, Jocul ielelor exemple concrete in care eroii gasesc ca unica solutie sinuciderea. Nu contest valoarea acestor opere din contra,dar introducerea lor in programa scolara la aceasta varsta a tinerilor e total neadecvata si ne mai intrebam de unde le vin aceste idei...

    3
    0

  • claudia pe 11 Feb 2011, 11:05
    doamne....

    Sunt sigura ca prezentatoarea OTV a fost ucisa numai din ce am citit in aceasta pagina....oare oamenii legii sunt orbi?? A fost violata si spanzurata.....bilet de adio n-avea cum sa lase daca nu s-a sinucis....aaaaa...si cum a ajuns in padure si cu cine?? Asta e caz bun pentru Discovery sau Reality, unde detectivi adevarati (nu ca la noi) se lupta ani de zile sa afle adevarul....

    6
    0

  • Cri pe 11 Feb 2011, 10:58
    Pt. ca..

    Suntem saraci,fara prea multa educatie- ca sa nu zic deloc-,dezinformati....et voila consecintele:creste numarul alcoolicilor in randul adultilor,mai ales in randul barbatilor si rata sinuciderilor in randul adolescentilor si tinerilor.In fond si la urma urmei,dincolo de ereditate,suntem produsul unei societati bolnave careia nu ii pasa si din care,paradoxal,facem parte.Sa speram ca incape loc de schimbare.

    2
    0

  • pensionarul pe 11 Feb 2011, 10:32
    Democratie sau nu ?!?

    Nu sunt de acord ca cineva sa-si ia viata dar in acelasi timp , in numele democratiei , fiecare poate sa faca ce vrea cu viata lui !

    2
    0

  • mircea pe 11 Feb 2011, 09:06
    De ce??

    "Statistic, 8 din 10 tineri vorbesc despre sinucidere. De ce?" In mare parte datorita voua celor din media (tv/radio/web/scrisa) care va invartiti in jurul subiectelor de genul asta ca mustele. De ce? va intreb si eu. Pentru ca intre doua sinucideri sa faceti un articol despre cat de tare a crescut rata sinuciderilor, sau poate doar pentru a pastra subiectul proaspat in mintea celor care trec prin momente dificile ale vietilor lor...

    7
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod