O vara plina de comedii!

Se stie ca vara nu regasim pe marile ecrane pelicule "grele" - sezonul estival ii goneste pe cei mai multi dintre cinefili la munte sau la mare si, intre o sedinta de bronzare si o inghetata consumata la terasa, prea putini sunt cei care mai acorda atentie filmelor prezentate la cinematograf.

Tocmai de aceea, distribuitorii prefera sa aduca pe marile ecrane filme de actiune, de animatie sau comedii copioase, in ton cu vara fierbinte! Iti prezentam acum trei dintre acestea din urma, ideale pentru un anotimp (si o vacanta) in care vrei sa te relaxezi: "Simpsonii - filmul", "Taisul gloriei" si "Evan Atotputernicul".

Am asteptat 18 ani pentru ca "Simpson - filmul" sa ajunga in salile de cinematograf. Insa mai mult ca sigur ca nu vei regreta intoarcerea indragitelor personaje devenite celebre datorita serialului animat "Familia Simpson", difuzat la televizor. O dovada a succesului deosebit pe care il va avea aceasta pelicula este si faptul ca in box office-ul american se claseaza pe primul loc.

Subiectul este in nota tipica a aventurilor familiei Simpson: povestea este cat se poate de complicata, cu multe peripetii, insa extrem de amuzanta si irezistibila. Homer trebuie sa salveze orasul Springfield de o catastrofa pe care el insusi a provocat-o.
Este vorba despre noul sau animal de companie - un porc - si depozitul de deseuri radioactive din Springfield, o combinatie care declanseaza un dezastru fara precedent in istoria orasului. Ca urmare, sotia sa, Marge, este furioasa pe prostia momumentala a lui Homer. Ca istoria sa fie completa, o banda de indivizi dornici de razbunare ataca locuinta familiei Simpson.

Locuitorii orasului au toate motivele sa-l urasca pe Homer. In plus, catastrofa pe care o provoaca atrage atentia presedintelui SUA, Arnold Schwarzenegger, si a sefului Agentiei de Protectie a Mediului, Russ Cargill, care elaboreaza un plan de actiune.

In timp ce soarta orasului si a intregii lumi atarna in balanta, nepasatorul Homer intelege, in sfarsit, ca tot el trebuie sa repare lucrurile "stricate" si trece printr-o faza de pocainta - ii cere iertare lui Marge, incearca sa isi reuneasca familia despartita din cauza atacatorilor, se straduieste sa repare dezastrul si sa isi salveze orasul.

In ciuda temerilor existente, legate de faptul ca filmul nu se va putea ridica la inaltimea asteptarilor (din cauza duratei lungi, putin suportabile pentru fanii obisnuiti cu un episod de 30 de minute), "Simpsonii - filmul" demonstreaza ca umorul de calitate nu moare si ca producatorii mai au in maneca foarte multe poante pe aceasta tema...


O alta comedie care nu te va dezamagi (mai ales ca nu impune nici un efort de gandire...), este "Taisul gloriei", in care rolurile principale sunt jucate de Will Ferrell si Jon Heder. Am zis Will Ferrell? Atunci inseamna ca avem garantate 93 de minute de distractie, glume, situatii inedite si caraghioase. Numele actorului a devenit deja sinonim cu filmele de comedie.

Ferrell a atras atentia datorita interpretarilor sale usor exagerate si de-a dreptul ilare - este adevarat ca acest comediant reuseste sa starneasca rasete isterice de foarte multe ori... La fel de nebuna este si cea mai recenta comedie in care isi face aparitia actorul, despre... patinajul artistic pe perechi.

Este ipostaza cea mai putin probabila in care ti l-ai imaginat pe Ferrell si tocmai lipsa elegantei si a gratiei de care da dovada, atat de necesare acestui sport, face ca rolul sau sa fie cu atat mai amuzant... Cu toate acestea, actorul se straduieste sa se achite cu brio de rolul sau - starul de film trebuie sa il interpreteze pe laudarosul Chazz Michael Michaels, un tip efeminat, cu gesturi pretentioase si foarte delicate, vedeta patinoarului, un sportiv adulat de toate femeile.

Singurul competitor care ii poate sta in cale este copilul minune Jimmy MacElroy (Jon Heder).
Michaels si MacElroy s-au intalnit anterior in etapele finale ale concursurilor, insa ultima data cand au ajuns fata in fata, la Campionatul Mondial, unde s-au luptat pentru ocuparea primului loc, rivalitatea dintre ei a izbucnit intr-o incaierare care s-a soldat cu retragerea medaliilor de aur obtinute. De asemenea, lui Michaels si lui MacElroy li s-a interzis sa mai participe la activitatea competitionala sportiva.

Insa, dupa trei ani si jumatate, sportivii incearca sa-si faca loc intr-o lume fara concursuri de patinaj. Michaels a devenit un petrecaret betiv, care patineaza costumat intr-un vrajitor al diavolului in spectacole pe gheata, iar MacElroy a fost exilat in departamentul de patine al unui lant de magazine de articole sportive.

Cei doi descopera insa o chichita in regulament - au fost suspendati din concursurile individuale, insa nu li s-a interzis participarea la categoria perechi. Pentru a patina din nou, Chazz si Jimmy trebuie sa renunte la divergentele din trecut si sa-si uneasca fortele - astfel, devin prima pereche barbat/barbat din istoria patinajului artistic...

O a treia comedie recomandata pentru aceasta vara este "Evan Atotputernicul", filmul care continua povestea lui "Bruce Almighty", tradus la noi "Dumnezeu pentru o zi".
Ultima oara cand l-am vazut pe Evan Baxter, acesta era chinuit de catre Bruce Nolan (Bruce Almighty), in timp ce prezenta stirile la Buffalo TV.

Dar timpul a trecut si Evan (Steve Carell) si-a vazut de treaba, devenind membru al Congresului american. Se pare insa ca destinul sau nu este doar politic, deoarece Dumnezeu (un imperturbabil si mereu excelent Morgan Freeman) ii incredinteaza construirea unei noi arce. Si iata-l pe Evan cum se transforma dintr-un barbat care voia sa-si serveasca tara in salvatorul intregii omeniri...

O comedie in care regasim animale nu are cum sa dea gres, astfel incat scenele sunt mai mult decat haioase. Isteriile lui Evan, coplesit de grijile tarii, dar si de ale propriei familii, sunt ridicate la patrat o data ce, peste tot pe unde calca, se trezeste insotit de perechi de animale, toate venind in intampinarea planului lui Dumnezeu. Pe alocuri, filmul lancezeste, insa ramane una dintre optiunile viabile pe care ti le ofera arta cinematografica in aceasta vara. Pana la toamna, cand se vor anunta premiere "grele", mai avem de asteptat...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod