Nicu Constantin, ultimul rol

A publicat si un volum autobiografic, "Ochelarii miraculosi", al carui titlu a venit de la "marca" personala, care i-a accentuat popularitatea.

La Gala Uniter din 2005 a primit premiul special pentru teatru de revista, iar un an mai tarziu, Nicu Constantin a fost recompensat cu premiul Uniter pentru intreaga activitate si a fost decorat cu Ordinul Cultural, clasa I.


Foarte discret in viata privata...


Actrita lirica Mandita Constantin i-a devenit sotie in 1986, cand cei doi s-au casatorit pe ascuns cand se aflau intr-un turneu in New York. Cu haine imprumutate, nasi cunoscuti abia la biserica, cei doi au organizat o petrecere intr-un restaurant unde au sarbatorit impreuna cu un grup de machidoni.


Era un suporter infocat al echipei de fotbal Rapid si mereu glumea despre sarmul pe care in avea in fata femeilor.


"Un actor nu moare niciodata"


Iata cateva ganduri ale unor colegi de breasla:

"Era un actor innascut (...) un actor care nu a precupetit niciun efort pentru promovarea teatrului de revista. A fost un luptator, un actor atins de Dumnezeu cu talent, care acum moare", a declarat Alexandru Arsinel, pentru Mediafax.

"Nicu Constantin va trai mereu in amintirea spectatorilor sai, care sunt multi si care au avut nevoie de el sa isi descreteasca fruntile. Spectatorii lui Nicu Constantin au fost multi si au avut nevoie de el sa isi descreteasca fruntile.
De acum, numai amintirea lui le va mai descreti fruntile. Se zice, de obicei, ca la 70 de ani ai trait cat aveai de trait, ai jucat cat aveai de jucat. Nu e adevarat. La 70 de ani, Nicu Constantin era atat de proaspat in spectacolele lui, in emisiunile lui (...) Mie, personal, o sa imi lipseasca si cred ca multora o sa le lipseasca"
, a marturisit Mircea Albulescu.

"Prin moartea lui Nicu Constantin a mai disparut un actor care nu poate fi inlocuit, intrucat artisti ca acesta nu se nasc imediat. Cati actori mai sunt in teatrul de revista? Am facut cu el mai multe filme. Era un om prietenos, pus pe glume", isi aminteste Sebastian Papaiani.

"Sunt ravasita.
Randurile noastre se raresc prea des. Ne despartim de tot mai multi oameni. Nu l-am mai vazut in ultima vreme. Sper, daca exista ceva dincolo de aceasta lume, sa fie fericit si sa ii fericeasca si pe altii
", a spus Ileana Stana Ionescu.

"Era un actor foarte inzestrat pentru revista muzicala, un talent care a incantat sufletele. Am lucrat cu el la spectacole tv, la teatru si m-am bucurat de prietenia lui. Imi pare rau ca a murit", declara actrita Tamara Buciuceanu Botez.

"Nicu Constantin avea o calitate pe care i-am admirat-o intotdeauna, aceea ca nu parea niciodata un om fara carte, avand o anumita eleganta. Este ingrozitor.
Stiu ca era de multa vreme bolnav. Stiam, dar tot speram. Ii placea si un pahar de vin, un pahar la vorba. E un gol foarte mare pentru scena româneasca. Dumnezeu sa-l odihneasca"
, a spus Stela Popescu.

Trupul neinsufletit al lui Nicu Constantin va fi depus, joi, la Biserica Icoanei din Bucuresti, unde prietenii si admiratorii ii pot aduce acestuia un ultim omagiu. Actorul va fi inmormantat sambata, in localitatea sa natala, Eforie Sud.

16 Septembrie 2009
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • stelafeli pe 17 Sep 2009, 21:34
    lacrimii

    sa ai tarana usoara maestre,sant sigura ca si dincolo de cer o sa ai scena si o sa faci si pe alti sa -si descreteasca fruntile si sa uite de cei dragi,sant convinsa ca te intalnesti cu cei pe care ia-i stimat adorat si respectat iar eu ,te-am indargit din prima clipa cand te-am vazut ,multa bucurie era cand apareai pe micul ecran ,nu te voi uita nicicand,mi-ai inveselit copilariaBUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA IN PACE

    0
    0

  • enache ana pe 17 Sep 2009, 17:32
    nicu constantin

    ramas bun maestre

    0
    0

  • diana pe 17 Sep 2009, 08:04
    Nicu Constantin - ultimul rol

    Dumnezeu sa-l odihneasca in Pace ! Mare pierdere pentru teatrul romanesc. Ce pacat ca pierdem mult prea devreme artisti atat de mari ! Sincere condoleante familiei ! Odineste-te in Pace Maestre !

    0
    0

  • MIMI pe 17 Sep 2009, 07:09
    Nicu Constantin - ultimul rol

    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l aseze inlumea celor drepti O minune de om;un om cum nu stiu daca se vor mai naste altii Ramas bun maestre!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod