Nadia Comaneci, in America de Paste

Iti mai amintesti cate satisfactii am avut in timpul campionatelor de gimnastica? Insa nimic nu se poate compara cu anul 1976, cand, la Montreal, Nadia Comaneci obtinea primul 10 din istoria gimnasticii mondiale.
Iti mai amintesti cate satisfactii am avut in timpul campionatelor de gimnastica? Insa nimic nu se poate compara cu anul 1976, cand, la Montreal, Nadia Comaneci obtinea primul 10 din istoria gimnasticii mondiale. Si, de atunci, nota 10 este perfecta pentru activitatea marii gimnaste.

In ciuda programului foarte incarcat, dar si a distantei care ne desparte, Nadia Comaneci a acceptat sa ne raspunda la cateva intrebari legate de Sarbatoarea Pascala, care bate la usa.

Ce reprezinta pentru dumneavoastra sarbatoarea Pascala?


Pastele este un moment foarte important in viata mea si al familiei mele. De mica, am privit Invierea Domnului ca pe un moment special si, in Romania fiind, am simtit acest eveniment in mod deosebit.

Cum arata Pastele in copilarie, stiut fiind ca, de foarte multe ori, se intampla sa va gaseasca la Deva?


In ceea ce priveste copilaria, imi amintesc cu placere de momentele in care ciocneam oua fie cu familia, fie alaturi de fetele de la lot. De asemenea, imi amintesc de momentele in care savuram mancarea traditionala, pasca fiind printre preferatele mele. Noptile de Inviere, cand mergeam la biserica, sunt, de asemenea, momente de care imi aduc aminte cu mare placere, clipe pe care niciodata nu le voi uita.

Ce se intampla in America de Paste?


Ei bine, in State foarte multa lume celebreaza Pastele catolic. Anul acesta am ales sa fiu alaturi de cei dragi intr-un moment in care toata lumea sarbatoreste. In alta ordine de idei, trebuie sa recunosc ca este mult mai usor pentru mine sa ma mobilizez atunci cand fiecare este prins in febra cumparaturilor.

Cum ati sarbatorit Pastele catolic?


Ne-am strans cu totii, familie, prieteni, si am asteptat Invierea Domnului asa cum se cuvine. Aceasta sarbatoare a coincis si cu ziua de nastere a sotului meu, pe care am petrecut-o in Las Vegas.

Cu ocazia acestei sarbatori, gatiti sau preferati sa cumparati produsele gata facute?


Ei bine, trebuie sa recunosc ca, atunci cand am timp, chiar imi place foarte mult sa gatesc. Bucataria mea din America este perfect utilata, astfel ca, atunci cand pot, o folosesc. Din pacate, programul foarte incarcat nu-mi permite intotdeauna. Asa se intampla si de sarbatori - daca am timp, cu siguranta pregatesc cate ceva.

Ce faceti de Pastele ortodox?


Anul acesta, din pacate, nu voi face ceva special cu aceasta ocazie. Asa cum am spus si mai devreme, in State se sarbatoreste Pastele catolic, atunci toata lumea este pregatita pentru acest eveniment. De la biserici si magazine, pana la restaurante si locuri de distractie. Asa ca, mi-ar fi foarte greu sa fac ceva in acest sens acum. Mai mult decat atat, in momentul de fata sunt prinsa in foarte multe proiecte si initiative pe care vreau sa le duc la capat. Insa imi pare rau ca nu sunt in Romania in acea perioada, dar voi fi alaturi cu sufletul si cu sentimentele cele mai nobile fata de toti cei pe care ii iubesc.

Aveti vreun gand pentru cititoarele Eva.ro?


Imi doresc ca Sarbatoarea de Inviere sa aduca in inimile tuturor dragoste, incredere si speranta. Iar echipei voastre, ii urez multe succese si impliniri!
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mary pe 4 Mai 2008, 07:58
    NADIA

    O mandrie a intregii tari. O felicit pentru tot ce face.

    0
    0

  • kore_kleopatra pe 29 Apr 2008, 13:47
    NADIA

    O ADMIR FOARTE MULT PE NADIA E O FEMEIE PUTERNICA, II DORESC NUMAI BINE. PASTE FERICIT!!!

    0
    0

  • Elena pe 28 Apr 2008, 22:20
    sfat

    Nadia a fost si va ramine o luptatoare ! O stimez foarte mult pentru puterea ei de munca si pentru dragostea ei pentru tara ! Dar si eu traiesc in America si in familia mea se sarbatoreste Pastele si cel catolic si cel ortodox . Reusesc de minune sa impac '"si varza si capra ""

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod