Caroline B. Max, de la "Cronicile din Narnia" la "Liceul Muzical. Anul absolvirii 3"

"Aceste costume sunt prezentate peste tot in lume"

A fost un proiect dificil?


Cu siguranta a fost un proiect mare. Nu a fost neaparat foarte dificil, dar a necesitat foarte mult timp, pentru ca a trebuit sa punem la punct foarte multe detalii. Am avut foarte multe aspecte de care a trebuit sa tinem seama. In prima secventa, de exemplu, au fost 250 de persoane si fiecare persoana a avut o vestimentatie creata special de mine.

Toate uniformele de baschet au fost create de mine, toate tricourile, costumele mascotelor. Nu stiu daca ai observat, dar toate cuplurile se potrivesc ca si vestimentatie, ca si culoare. De exemplu, Taylor a fost imbracata in alb si negru si aceeasi combinatie de culori a putut fi vazuta si la Chad, partenerul ei. De asemenea, Troy se potriveste cu vestimentatia roz a lui Sharpay, el avand numarul 8 de pe tricoul de baschet de culoarea roz. Fiecare stil se potriveste perfect personalitatii celui care-l poarta.

Dupa ce s-au terminat filmarile ce s-a intamplat cu aceste haine?


Sunt expuse peste tot in lume. In curand, „Liceul Muzical. Anul absolvirii" va avea premiera in Japonia, unde vor putea fi vazute toate hainutele. De asemenea, am fost expuse la Muzeul din Hollywood, cu ocazia Oscarurilor. Mai mult decat atat, acum cateva zile a avut loc un eveniment dedicat designului de costume si acolo au fost expuse o parte din piesele pe care le-am realizat pentru aceasta pelicula. Asadar, pot sa spun ca aceste costume sunt prezentate peste tot in lume.

Te-ai gandit vreodata ca vei lansa o adevarata moda in randul adolescentilor?


Am fost convinsa ca o sa lansam trenduri si acest lucru imi este confirmat de multitudinea de oameni pe care ii vad pe strada imbracati ca in film. De la stilul adoptat de Ryan, pana la cel a lui Sharpay, pe toate le-am vazut pe strada. Pe de alta parte, toate aceste costume au fost create cu gandul la telespectatori si la ceea ce ar vrea ei sa poarte.

Asadar, acest succes nu a fost o surpriza foarte mare pentru tine?


Daca este sa judec la rece, nu pot sa spun ca ma asteptam la un succes asa de mare, iar acest lucru ma flateaza foarte mult. Este emotionant pentru mine.

Care sunt diferentele dintre hainele pe care le creezi pentru strada si cele de scena?


Sa iau ca exemplu costumele create pentru scenele de dans, unde exista diferente clare. Atunci cand am realizat aceste costume, am tinut cont in permanenta ca ele trebuie sa se intinda, ca trebuie sa fie cat mai lejere. Acest lucru este valabil atat pentru rochiile dansatoarelor, cat si pentru pantalonii baietilor care au avut din fabrica un surplus de material. Este clar ca exista foarte multe diferente, insa toate acestea depind de scenele pe care le are de filmat personajul care le poarta.

De-a lungul timpului ai lucrat cu actori importanti, ca Jim Carrey, Jamie Fox, Jennifer Lopez. Cum sunt ei?


Sunt oameni obisnuiti. Fiecare cu personalitatea lui. M-am simt binecuvantata ca am avut ocazia sa lucrez cu astfel de oameni. Jim Carrey, de exemplu, este un actor cu care am lucrat acum multi ani de zile. La un moment dat, insa, s-a intamplat sa trecem unul pe langa celalalt si el a fost cel care a strigat pur si simplu dupa mine, pentru ca ma remarcase. Este un tip deosebit.

Ce inseamna succesul pentru tine?


Este incredibil. Am fost binecuvantata sa mi se intample asa ceva. Pentru mine este foarte important chiar si acest interviu pe care ti-l dau tie. Filmul a fost lansat, in SUA, in octombrie si iata-ne acum vorbind in continuare despre el. Acesta este un lucru incredibil. Suntem foarte noroci si fericiti, in acelasi timp, ca acest filmul a avut un succes asa de mare.

 

4 Martie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod