Caroline B. Max, de la "Cronicile din Narnia" la "Liceul Muzical. Anul absolvirii 3"

Ea este cea care a lansat cele mai "cool" haine pentru adolescenti, creatoarea de costume care a starnit o revolutie vestimentara in sifonierele tinerilor din intreaga lume odata cu lansarea peliculei "Liceul muzical. Anul absolvirii".

Ea este cea care a lansat cele mai "cool” haine pentru adolescenti, creatoarea de costume care a starnit o revolutie vestimentara in sifonierele tinerilor din intreaga lume odata cu lansarea peliculei "Liceul muzical. Anul absolvirii”. Despre cum a creat fiecare costum si despre modul in care a "creionat” astfel personajele, Caroline B. Max ne vorbeste intr-un interviu acordat, in exclusivitate, pentru Eva.ro.

Caroline a intrat in lumea filmului pentru a realiza costumele pentru pelicula "In Living Color", cu Jim Carrey in rolul principal. Mai tarziu a lucrat cu Jennifer Lopez, Carrie Ann Inaba sau Rosie Perez, pentru pelicula "Fly Girls", unde a avut ocazia sa invete sa lucreze costume care sa fie in acelasi timp la moda, dar si potrivite pentru scenele de dans pe care trebuiau sa le interpreteze protagonistii.

Dupa mai multe sezoane de succes, Max a terminat colaborarea pentru acest serial si a lucrat la productii precum "Culoarea noptii" (Color of Night - 1994), cu Bruce Willis in rolul principal, sau "Ultima strigare" (Glory Daze - 1996), care i-a avut in distributie pe Ben Affleck, Sam Rockwell si Matthew McConaughey.

De-a lungul timpului s-a mai ocupat de costumele din pelicule ca "Fetele Gilmore" sau "Cronicile din Narnia". De asemenea, creatiile ei au aparut in multe pictoriale ale revistelor Vogue, Spin, Paper sau People.

Dupa o experienta solida in acest domeniu, Caroline a primit propunerea de a se ocupa de costumele personajelor din productia "Liceul muzical. Anul absolvirii".

Pentru a afla mai multe lucruri despre acest proiect am stat de vorba chiar cu designerul.

"Vestimentatia imbogateste si completeaza un personaj, il defineste, ii da unicitate."

Care a fost primul lucru la care te-ai gandit atunci cand ai primit oferta de a realiza costumele din "Liceul Muzical. Anul absolvirii" si cum ai demarat acest proiect?


Mi-am dat seama ca este un proiect foarte important, in general, dar si punctual, pentru cariera mea. Pentru acest job am facut foarte multa cercetare, am fost la foarte multe evenimente de moda. Am fost la Saptamana Modei de la New York, la showroom-uri, am vizionat colectiile tinerilor designeri. De asemenea, am studiat foarte mult stilul pe care-l adopta adolescentii, dar si muzicalurile vechi.

Cat de importante sunt costumele pentru o astfel de pelicula?


Din punctul meu de vedere, asa cum este si normal, consider ca acesta este cel mai important aspect (rade). Cred ca vestimentatia da foarte multa culoare si viata unei pelicule. Mai mult decat atat, consider ca vestimentatia imbogateste si completeaza un personaj, il defineste, ii da unicitate. Nu ti s-a intamplat niciodata sa recunosti un personaj dupa modul in care se imbraca?

Din punct de vedere vestimentar, care este personajul care-ti place cel mai mult?


Publicul si oamenii de specialitate au spus ca toate personajele au fost reusite, insa mie personal mi-a placut cel mai mult Ryan. Am si o explicatie pentru chestia asta. Ryan a fost intotdeauna cu un pas inaintea modei. Stilul vestimentar pe care-l adopta anunta oarecum care vor fi trendurile.

Care au fost etapele prin care ai trecut pana la produsul finit?


In primul rand, a trebuit sa creez o imagine per total, o imagine a show-ului. Abia apoi am luat fiecare personaj in parte si l-am creat. Spre exemplu, stilului personajului Troy nu are varsta. Pentru acest personaj m-am inspirat din filmele cu James Dean si Elvis. Este un look clasic.

Zac are un gust vestimentar iesit din comun. Intotdeauna este altfel, este foarte atent la detalii si, tot ce pune pe el, i se potriveste de minune. In ceea ce o priveste pe Gabriela lucrurile au stat putin altfel. Ea a avut mai multe etape... vestimentare de-a lungul peliculei, la inceput a adoptat un look copilaresc, cu rochii inflorate, pentru ca spre sfarsit sa se schimbe vestimentar, mergand spre un stil adolescentin, potrivit pentru o fata care urmeaza sa termine liceul.

Sharpay tine cont de tendinte si este intotdeauna la moda. Atunci cand intra intr-o camera toti ochii sunt atintiti asupra ei. Culoarea ei preferata este rozul, iar bijuteriile sunt piesele de rezistenta. Investeste foarte mult in imagine si vrea sa fie intotdeauna in top.

In ceea ce o priveste pe Taylor, atunci cand am inceput sa construiesc acest personaj m-am gandit ca trebuie sa fie cat mai serios, dar rafinat in acelasi timp. In ciuda faptului ca adopta un stil business, Taylor nu a uitat de feminitate. Ea este desteapta grupului.

Pe de alta parte, Chad este un tip care nu uita de militantii eco. Este primul personaj care poarta haine si incaltaminte realizate din materiale organice. Toate tricourile pe care le poarta au inscriptionate diferite mesaje, cele mai multe despre ecologie si cat este ea de importanta pentru omenire.

4 Martie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod