Moda auto a început la Toronto. Mașinile viitorului!

Tocmai a trecut primul long weekend pe anul acesta, cel de Ziua Familiei.  În Canada, sărbătorile legale pică întotdeauna vinerea sau lunea, astfel încât omul muncii să se bucure, o dată

Tocmai a trecut primul long weekend pe anul acesta, cel de Ziua Familiei.  În Canada, sărbătorile legale pică întotdeauna vinerea sau lunea, astfel încât omul muncii să se bucure, o dată cam în fiecare lună,  de un sfârşit de săptămână prelungit.


Vara, long weekend-urile sunt asociate cu ieşitul în natură, la picnic, la barbeque, la iarbă verde, prin împrejurimile oraşului sau chiar în oraş, Toronto având parcuri imense, adevărate păduri în plin mediu urban. Iarna însă, în zona în care locuiesc, nu sunt prea multe de făcut pe afară, deşi se practică şi sporturie de iarnă, dar numai la nivelul pe care îl permite relieful...ajustat de mâna omului.

Viaţa oamenilor în Canada este oarecum previzibilă.

Îşi duc viaţa într-un mediu social liniştit, fără evenimente majore. Cinci zile pe săptămână muncesc, nici musca nu bâzâie anapoda pe stradă în zilele de lucru, iar în weekend, canadienii îşi fac cumpărăturile şi se pregătesc pentru o nouă săptămână de muncă...Însă toate cumpărăturile încep de vineri seara la LCBO sau la Beer Store, magazinele speciale din provincia Ontario, singurele din care canadienii îşi pot cumpăra băuturi alcoolice. La supermarket nu se vând. Dacă li se face chef de-o bere rece în miez de noapte şi nu o au prin casă şi nici la vecini nu îndrăznesc să apeleze, nu au decât să treacă pe altceva pentru că, pur şi simplu, nu au de unde să o cumpere.

Long weekend-urile sunt, prin urmare, ocazii de scoatere din priza ritmului unei vieţi destul de programate.

Ne-am făcut şi noi de lucru la sfârşitul săptămânii, la  Canadian International AutoShow, aflat la cea de-a patruzecea ediţie, eveniment organizat în această perioadă la Convention Centre, în centrul oraşului, lângă CN Tower. Ne-am rătăcit jumătate de zi într-o aglomeraţie debusolantă, printre tot felul de vehicule cu patru roţi, care mai de care mai lucioase, mai interesant ondulate şi mai sclipitoare sub blitzurile sutelor de aparate de fotografiat. Aproape fiecare producator de maşini a expus câte un concept futurist, unele autoturisme chiar arătau ca nişte nave spaţiale, vehicule de zbor, probabil, pentru autostrăzile viitorului :).
Pentru buzunare mai decente sau scumpe cât casele de la Beaches, pe malul lacului (adică peste jumătate de milion), de la maşini electrice sau hibrid, până la cele care se deschid fără cheie, doar după ce scanează feţe, sau maşini "invizibile", depistabile doar prin intermediul unei tablete, Salonul Auto de la Toronto oferă, în această perioadă, un spectacol fascinant pentru amatorii de cai putere. Toate aceste bijuterii stradale vizionare erau plasate în vecinătatea unor modele old fashioned, ce vorbeau de o epocă a la Great Gatsby.

Eu doar l-am însoţit pe Bobi...Citiţi mai multe în jurnalul meu, Expat în Canada...

francisca-catan
francisca-catan
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod