Voluntariat ilegal în Canada. 100.000 de persoane sunt implicate în astfel de internship-uri

Lipsa experienței canadiane în muncă atât pentru studenții canadieni abia ieșiți de pe băncile școlilor, dar și pentru imigranți abia sosiți în Canada, poate fi o adevărată provocare

Lipsa experienței canadiane în muncă atât pentru studenții canadieni abia ieșiți de pe băncile școlilor, dar și pentru imigranți abia sosiți în Canada, poate fi o adevărată provocare pentru aceștia. O modalitate de a căpăta această experiență poate fi voluntariatul. Doar că, în anumite situații, acesta este considerat ilegal.

Studenții canadieni, dar și imigranți abia sosiți, care se află în căutarea unui loc de muncă acceptă, în virtutea obținerii experienței canadiene în muncă pe care angajatorii o cer, așa-numitele internship-uri, perioade de practică, de cele mai multe ori, neplătite.

Adică voluntariat. Pe fondul crizei economice care a afectat întreaga lume, trendul este ascendent.

Internship-urile neplătite sunt considerate de bun augur mai ales de cei care caută cu disperare un loc de muncă și pot în felul acesta ajunge într-un loc, unde, într-un final ar putea fi și angajați, deși nu neaparat. Doar că acest tip de voluntariat ar putea fi considerat ilegal.

Golurile privind legea muncii îi pun pe tineri într-o postură vulnerabilă deoarece internship-urile neplatite nu sunt protejate de legile privind sănătatea și siguranța la locul de muncă. "Actul privind sănătatea și siguranța la locul de muncă definește termenul 'angajat' ca fiind o persoană care lucrează și furnizează servicii în schimbul unei conpensații bănești.

Această definiție ar exclude studenții și voluntarii, adică așa-numiții 'interni'", se precizază într-o notă ministrială, citată de ziarul canadian Metro Toronto.

Acest aspect al legii este în curs de revizuire, după cum a precizat un reprezentant al Ministerului Muncii. El nu a specificat însă și cât va mai dura până când legea va fi reconsiderată. Pănă atunci, angajatorii profită de această situație, având în vedere că potrivit unor estimări, cel puțin 100.000 de canadieni sunt implicați în astfel de internship-uri pentru care nu primesc niciun ban.

Citiți detalii despre viața în Canada pe Expat în Canada...

francisca-catan
francisca-catan
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod