Cum sărbătoresc canadienii de Halloween? Dovlecii invadează oraşele!

Canada e oranj în această perioadă. Nu numai de la culoarea frunzelor de toamnă, dar și de la recolta de dovleci gigantici care au împânzit toate magazinele. Se apropie Halloween-ul, iar

Canada e oranj în această perioadă. Nu numai de la culoarea frunzelor de toamnă, dar și de la recolta de dovleci gigantici care au împânzit toate magazinele. Se apropie Halloween-ul, iar canadienii obișnuiesc să dea acestei sărbători o importanță mai mare decât țările care i-au împrumutat obiceiurile recent.

Ce fac canadienii cu ocazia acestei sărbători? Unii depun eforturi remarcabile în a-și decora casele în cele mai sinistre moduri posibile, cu cât dau casei un aspect mai înfricoșător, cu atât se laudă mai tare, fac felinare din dovleci, își trimit copiii la "colindat" ca să capete bomboane și petrec costumați.

Se plimbă pe străzi îmbrăcați în vampiri, fantome, vrăjitoare sau alte personaje stranii din cărți și filme și participă la tot felul de petreceri cu tematică, organizate prin toate cluburile și barurile. Aceste petreceri vor fi organizate, în marea lor majoritate, weekend-ul acesta. Alți canadieni organizează petreceri la ei acasă și se uită la filme horror, îcearcând să-și bage cât mai în sperieții invitații.

Nu este considerată o sărbătoare publică, cu toate acestea instituțiile, școlile sau firmele organizează diverse activități cu această ocazie, deși programul lor este unul normal, de zi obișnuită.

De asemenea, toate magazinele, fie ca este vorba despre magazine de alimente sau îmbrăcăminte, sunt "cosumate" în același spirit și stil al Halloween-ului. Pe lângă acestea, doar în această perioadă se deschid magazine specilizate în comercializarea de cosumații și decorațiuni specifice.

Sărbătoarea este acceptată cu deschidere în această parte de lume și, deși unii o contestă, rămâne pentru mulți un motiv de distracție și voie bună. Citiți și Expat în Canada...

francisca-catan
francisca-catan
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod