Expat în Canada: Aici, oamenii pierd foarte mult timp în trafic

Canadienii îşi pierd foarte mult din viaţă în trafic. Ca să ajungă la serviciu, unii petrec şi câte trei ore la volan. Timpul este unul dintre motivele pentru care cei mai mulţi canadieni

Canadienii îşi pierd foarte mult din viaţă în trafic. Ca să ajungă la serviciu, unii petrec şi câte trei ore la volan. Timpul este unul dintre motivele pentru care cei mai mulţi canadieni preferă să circule cu maşina personală până la serviciu şi înapoi, în detrimentul folosirii mijloacelor de transport în comun.

Circa 15 milioane de canadieni fac naveta zilnică spre muncă şi de la muncă spre casă. 4 din 5 navetişti folosesc maşina personală în acest scop și doar 12% apelează la mijloacele de transport în comun.

O nouă statistică (National Household Survey) arată că locuitorii din GTA (Great Toronto Area), ca să ajungă la serviciu, iau autobuzul, metroul sau tramvaiul într-un număr mai mare decât se întâmpla în 2006, iar experţii spun că trendul va fi ascendent în următorii ani.

Cu toate acestea, doar 23% dintre navetiştii GTA folosesc mijloacele de transport în comun ca să ajungă la job, adică în jur de 600.000 de oameni. Aproape 70% însă folosesc maşina, adică 1.8 milioane de oameni din aceeaşi categorie.

Naveta este una dintre trăsăturile take it or leave it canadeze, care, unora, ar putea să nu le placă.  În Canada, se conduce foarte mult zilnic mult pentru că toate distanţele sunt foarte lungi. Mulţi canadieni au case în oraşele satelit ale Toronto (zona metropolitană), dar lucrează în marele oraş.

Ei sunt nevoiţi să stea cu orele cu mâna pe volan pentru că nu prea au alternativă.  Unii canadieni conduc şi câte trei ore ca să ajungă acasă de la serviciu. În plus, în orele de vârf autostrada este suprasaturată, ceea ce face ca timpul la volan să crească şi drumul să devină stresant. Citiţi mai multe pe Expat în Canada...

francisca-catan
francisca-catan
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod