Proiectul de creație pentru primul vapor a fost ales!

Concursul de creație „Culorile României în Constanța- Vapor 1” are un câștigător! Proiectul „Marea la răsărit, integrată urban” este creația aleasă de către juriu pentru transformarea într-un exponat de artă urbană a primului vapor simbol din Constanța. Concursul de creație care face parte din campania „Redescoperă Culorile României” este destinat promovării României și culorilor ei, prin susținerea Policolor.
Concursul de creație Culorile României în Constanța a demarat în cursul lunii iunie în baza parteneriatului dintre Policolor și Primăria Municipiului Constanța și are ca scop transformarea în exponate de artă urbană a celor cinci vapoare care marchează intrările în oraș. Câștigătorii concursului vor fi premiați cu suma de 1.000 de euro iar lucrarea va purta semnătura lor.

Primul vapor va fi transformat în următoarele săptămâni prin proiectul ce are ca și concept „Marea la răsărit, integrată urban”. Startul lucrărilor este dat de astăzi!

„Am imaginat vaporul ca fiind mai mult decât o pânză care primește o inserție artistică exterioară: el este simbolul mării scos din contextul pentru care a fost creat și care păstrează esența apei imprimată pe „corp”.
Astfel, vaporul devine un mediu de reflexie al mării prin filtrul geometriei proprii cadrului urban”
, a spus Irina Mihaela Mocanu, tânăra absolventă a Universității de Arhitectură Ion Mincu care a câștigat concursul.

Jurizarea a fost realizată de către specialiști care reprezintă Primăria Municipiului Constanța, Uniunea Artiștilor Plastici Constanța, Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius, Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța, Muzeul de Artă și Muzeul de Artă Populară Constanța, precum și de către manageri de brand ai Policolor.

Concursul a atras atenția tinerilor artiști la nivel național și a înregistrat 102 participanți care au depus mai mult de 50 de proiecte de creație. Dintre acestea, 33 au respectat toate regulile concursului și brief-ul de creație, au fost declarate eligibile și au intrat în etapa de jurizare.

„Suntem încântați că acest demers a suscitat atât interes și că am avut un număr mare de proiecte bine construite din care să alegem.
Este un prim pas în redefinirea imaginii orașului,  în construirea de noi repere urbane pentru comunitate, cât și pentru turiștii care vizitează orașul Constanța”
, a declarat Decebal Făgădău, viceprimar cu atributii de primar al Municipiului Constanța.

Lucrarea „Marea la răsărit, integrată urban” va fi pusă în practică până la jumătatea lunii august de către echipa câștigătoare cu ajutorul a 20 de voluntari. În urma acestei acțiuni vaporul emblemă va trece printr-o transformare completă și întreaga suprafață de aproape 1.000 de metri pătrați  va fi revopsită.

„Am demarat această acțiune cu dorința Policolor de a aduce culoare în cotidianul românilor. Proiectul a fost pus pe roate rapid de către o echipă diligentă formată din specialiștii noștri și ai adminsitrației locale, iar la jumătatea lunii august vom avea aici un minunat proiect de artă.
Mulțumim pentru efort artiștilor care s-au implicat în acest concurs  și minunaților voluntari care s-au înscris la a da viața creației, cât și partenerilor noștri locali care demonstrează că se pot face lucruri frumoase pentru comunitate”
, a declarat Marius Văcăroiu, CEO Policolor.

Proiectul comun al Policolor și al Primăriei Constanța va continua din toamna acestui an având ca obiectiv transformarea celorlaltor patru vapoare simbol, care vor deveni la rândul lor suport pentru alte creații.

Săptămâna aceasta Hotelul Golden Tulip din Mamaia s-a alăturat proiectului în calitate de partener. Hotelul va găzdui echipa de organizare și parte din ședintele de lucru ale voluntarilor. „Credem în frumusețea acestui oraș – Constanta - și vom sprijini toate inițiativele care își propun să scoată în evidență brandingul local de calitate”, a declarat Paul Mărășoiu, directorul hotelului.

Multe alte instituții și companii locale au contactat deja echipa de organizare a proiectului pentru a le oferi suportul lor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod