5 lucruri pe care probabil nu le ştiai despre Paula Seling

Paula Seling va reprezenta pentru a doua oară Romania la Eurovision cu piesa "Miracle", alături de Ovi, împreuna cu care a adus, în 2006, cel mai important loc din istoria participării ţării

Paula Seling va reprezenta pentru a doua oară Romania la Eurovision cu piesa "Miracle", alături de Ovi, împreuna cu care a adus, în 2006, cel mai important loc din istoria participării ţării noastre la concursul european. Pe 20 martie, artista va susţine primul concert după calificare şi ultimul din Bucureşti inainte de marea finală, la Hard Rock Café, joi, 20 martie, ora 21:00.

paula seling


La concert, Paula va fi însoţită de trupa sa de instrumentişti, ce îi include pe Daniel Bourosu (chitara), Daniel Pirici (chitara bass), Andrei Tudor (claviaturi), Larisa Borza (backing vocals), Mădălina Pirici (backing vocals) şi Radu Bucura (tobe). Invitatul special al serii va fi Ovi, împreună cu care artista va cânta "Playing with fire" şi "Miracle", piesa cu care cei doi îşi doresc să aducă Eurovisionul acasă în 2015.

În aşteptarea evenimentului, pentru care puteţi cumpăra bilete de pe www.iabilet.ro, vă propunem o listă de cinci lucruri mai puţin ştiute din biografia artistei, care reflectă valoarea sa în peisajul muzical românesc şi vă va deschide, cu siguranţă, apetitul pentru un concert live cu aceasta.

1.

A deschis pentru Beyonce, Al Bano, Michael Bolton, Chick Corea si  Joan Baez

Prima experienţă a Paulei Seling în deschiderea unui artist internaţional a avut loc în 1997, când a fost selectată să cânte în deschiderea faimoasei muziciene Joan Baez de la Bucureşti, în anul în care solista româncă abia termina liceul şi se pregătea de examenul de Bacalaureat. Această premieră a fost urmată de un recital în deschiderea lui Chick Corea, unul dintre artistii preferaţi ai Paulei, un an mai târziu. "Proiectul care a reuşit acest lucru şi în care eram implicată alături de Lucian Maxim la percuţie era un fusion de jazz cu muzică lăutărească şi clasică pe care le intalneşti în prelucrările tradiţionale ale lui Marius Mihalache." îşi aminteşte artista momentul din noiembrie 1998. Nouă ani mai târziu, când numele Paulei Seling nu mai era o necunoscută pentru nimeni, aceasta a bifat la CV două apariţii la care orice artist râvneşte: a deschis concertele suştinute în România de Michael Bolton şi Beyonce.


2. A fost subiect de documentar la Discovery

În 2002, Paula Seling a fost contactată de Tony Hawks,  producător, compozitor, regizor şi scriitor britanic, ce avea în lucru un documentar pentru Discovery, despre reţetele de succes ale pieselor în mai multe părţi ale lumii.  Solista a petrecut o zi în studio cu realizatorul, compunând şi înregistrând o melodie. Ulterior, aceasta a fost promovată la Chanel 5 din Franţa, unde Paula a fost invitată să o cânte live la emisiunea Gloyei Hanyford.

3. Primul album în limba română a venit pe nepregătite

Paula Seling şi-a început cariera discografică cântând în limba engleză, mai potrivită cu stilurile blues şi jazz pe care le aborda în acea perioadă. Primul album, "Only love", a apărut în 1998, însă, în acelaşi an a fost nevoită să lanseze şi primul său material în limba română.

Motivul? Piesa "Ploaie în luna lui Marte"  avut un succes imediat şi neaşteptat, iar noii fani însistau să aibă cântecul pe un CD. Aşa a aparut "Ştiu că exist".

4. A cântat cu Alexander Rybak, Al Bano, Orchestra Radio, Lautarii din Chisinau, Dan Helciug si Puya

De la jazz, la pop, muzică clasică şi folclor, Paula Seling este una dintre cele mai versatile artiste din România si nu refuză nicio colaborare artistică în care crede. Clipurile de mai jos vorbesc de la sine:

Paula Seling si Orchestra Radio - Timpul

Paula Seling şi Puya - Fii pregătit

Paula Seling şi Ovi alături de Orchestra Lăutarii - Miracle

Paula Seling & Alexander Rybak -  I'll Show You


5. Este studentă

Deşi succesul său este de necontestat, in 2013 solista s-a hotărât să îşi "oficializeze" relaţia cu muzica şi s-a înscris la Conservator.

La examenul de aptitudini, comisia i-a acordat, fără nicio ezitare, nota 10, intrând prima pe listă. Paula Seling a absolvit şi Jurnalismul, la care s-a înscris după terminarea liceului din dorinţa de a-şi perfecţiona textele pieselor, pe care şi le scrie singură.

ioana-turcu
ioana-turcu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod