Dosar Eva. Spectacolul lumii în cele mai frumoase imagini din 2014

Imaginea superbă a unei fetițe indoneziene ținând în brațe o pisică, un grup de pinguini pe o insulă din sudul Atlanticului și un balon colorat plutind deasupra deșertului. Aceste secvenţe au intrat în competiţia celor mai bune imagini din lume, Sony World Photography Awards.

Printre instantaneele selectate în finala competiției se numără și cea a unui urangutan care se apără de ploaie folosind o frunză de banan pe post de umbrelă. Fotograful Andrew Suryono, autorul acestei imagini, povestește cum s-a născut această poză: "Făceam poze unor urangutani, în Bali, și a început să plouă.
Chiar înainte să închid camera, am văzut acest urangutan luând o frunză de banan și punând-o pe cap ca să se protejeze de ploaie. Am folosit imediat aparatul meu DSLR și lentilele telefoto pentru a păstra acest moment magic."

Selecția din acest an include imagini incredibile din viața animalelor sălbatice și unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din lume, scrie ziarul britanic Daily Mail.

Lansate în 2008, premiile sunt dedicate susținerii și cultivării culturii fotografice.
Competiția este deschisă fotografilor de orice nivel, de la amatori la profesioniști titrați, iar învingătorii vor fi selectați pe patru categorii - profesioniști, general (open), studenți și tineri.

Luni, 5 ianuarie, este ultima zi pentru înscrierea la categoriile open și tineri, în timp ce participarea la competiția profesioniștilor e deschisă până la 8 ianuarie. Înscrierile pentru competiția studenților s-au încheiat la începutul lunii decembrie.

Iată câteva dintre fotografiile selectate pentru finala competiției.


Foto: Sony World Photography Awards, Daily Mail
1 din 15

Maimuțica are umbrelă

Andrew Suryono a capturat această secvență extraordinară în Bali, când se pregătea să-și ferească de ploaie camera foto 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod