Șase regine care au schimbat lumea, în premieră la Viasat History, din 12 decembrie

Seria de documentare explorează ce le-a motivat, cum și-au afirmat puterea și descrie vremurile în care au domnit aceste femei, în fiecare marți, de la ora 22.
„Regine care au schimbat lumea”, o nouă serie de șase documentare, ce va avea premiera la Viasat History pe 12 decembrie, de la ora 22:00, prezintă povestea a șase dintre cele mai importante regine din istorie, dezvăluind - totodată - și fapte mai puțin cunoscute despre ele.

Seria explorează ce le-a motivat, cum și-au afirmat puterea și descrie vremurile în care au domnit aceste femei. Mult timp considerate simple personaje secundare într-o lume dominată de bărbați, unele regine au reușit să dețină o putere imensă, iar numele lor a rămas în istorie.
 

Elisabeta I, marți, 12 decembrie, ora 22


Regina Fecioară, Elisabeta I avea o garderobă de peste 3.000 de articole.
Regina Angliei, care a domnit puțin peste 45 de ani în secolul al XVI-lea, cheltuia aproximativ 10.000 de lire sterline pe an pe îmbrăcăminte, o sumă uimitoare de bani.  Însă, potrivit trezorierului ei, „Hainele Majestății Sale erau gândite cu mult stil, demn de o regină, dar nu erau foarte scumpe sau ostentative”.  Citește mai mult...
12 Decembrie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod