Cel mai frumos brad de Crăciun: Instalația luminoasă are 5 kilometri lungime


Ca în fiecare an, capitala Lituaniei se mândrește cu bradul de Crăciun. Și în această iarnă bradul din Vilnius e admirat în întreaga lume.

Vilnius ne surprinde din nou cu bradul de Crăciun. În fiecare an, pe 1 decembrie, aprinderea instalației luminoase marchează debutul sărbătorilor de iarnă în capitala Lituaniei, iar bradul amplasat în piața centrală e din nou vedetă internațională.

Bradul reprezintă nu doar o bucurie pentru locuitorii din Vilnius, ci și un excelent mod de promovare turistică a capitalei Lituaniei în perioada sărbătorilor de iarnă.

Cu o înălțime de 27 de metri, construcția din metal are 6.000 de ramuri și o instalație electrică cu o lungime de 5 kilometri care luminează feeric după lăsarea întunericuului.

Privit de sus, bradul se află în mijlocul unei instalații stradale care evocă un ceas imens.

Constructorii bradului s-au inspirat din desginul uneia dintre cele mai reprezentative clădiri din Vilnius, turnul catedralei aflate chiar lângă bradul de Crăciun, o construcție cu o vechime de 345 de ani, mai mare decât cea a celebrului Big Ben din Londra, relatează Bored Panda.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod