Vacanța într-o pictură: cele mai frumoase locuri din Toscana

Atmosfera romantică din Toscana a inspirat scriitorii, filozofii, pictorii și regizorii de-a lungul secolelor. Dacă vrei să pășești și tu în acest loc unic în 2020 nu rata lista cu cele mai frumoase locuri din Toscana. Te vor cuceri din prima clipă!
Presărată cu sate rustice și acoperișuri interesante din țiglă roșie, așezări de pe vremea etruscilor și labirinturi din piatră sau marmură, Toscana îți oferă o experiență de neuitat de fiecare dată când o vizitezi. Nu contează dacă vii pentru prima dată aici sau dacă ai mai vizitat zona. Cele mai frumoase locuri din Toscana au un farmec etern, care a persistat de-a lungul timpului, oferind în permanență o atmosferă captivantă pentru cei care caută peisajele unice, relaxarea, romantismul, liniștea interioară sau bucuria de a trăi momentul prezent, fără regrete ori griji pentru viitor.
Toscana te va inspira, îți va redefini noțiunea de frumos și ți se va dezvălui sub nenumărate aspecte, fiind la fel de versatilă ca și sufletul sau cerul pe care se pictează vremea ploioasă ori razele soarelui. O vacanță în Toscana este o ocazie de a fi mai aproape de tine însuți în timp ce te lași învăluit de parfumul și atmosfera unor locuri care evocă trecutul și prezentul într-o continuitate subtilă, cu o semnificație aparte pentru fiecare persoană care o vizitează. 
Clipele petrecute din Toscana alungă stresul, dar îți rămân întipărite în memorie pentru a reveni în acest loc unic, dar și pentru a fi reconfortat în momentele dificile în timp ce-ți amintești de tot ce te-a fascinat și modul în care ai rezonat cu oamenii, peisajul sau urmele lăsate de istorie în acest teritoriu scufundat într-o atmosferă magică, dar în același timp foarte actuală.
Toscana este suspendată într-un prezent continuu, aduce o parte din istorie mai aproape de tine, dar vei realiza că peisajele și atmosfera specifică dăinuie dincolo de orice întâmplări sau emoții temporare.

 
Iată care sunt cele mai frumoase locuri din Toscana:

 
1. Elba

Este cea mai mare insulă din Parcul Național al Arhipelagului Toscan. Cuprinde clădiri și fortificații etrusce, romane și Ilvati. În 1814 Napoleon a fost exilat pe Elba, fiind locul ideal de vizitat dacă te fascinează fortărețele sau vrei să vezi de aproape reședința lui Napoleon. Nu uita nici de plaja cu nisip fin și valurile albastre și transparente, care pot concura cu orice plajă din Caraibe!

 
2. Siena

Acest oraș antic are un aspect fermecător, dar trebuie să fii pregătit să vezi străzi aglomerate pentru că mulți turiști se îndreaptă spre Siena. Vei putea admira clădiri medievale cu detalii arhitecturale interesante și poți vedea Piazza il Campo în formă de evantai, unde se organizează de două ori pe an faimoasa cursă de cai Palio. Această piață a fost inclusă și în scenele de urmărire din filmele cu James Bond.
De asemenea, poți vizita palate elegante și cădiri municipale situate în centrul istoric al Sienei.
Trebuie neapărat să urci până în vârf în Torre del Mangia pentru a avea parte de o priveliște asupra întregului oraș, care te va lăsa fără cuvinte.

 
3. Lucca

Este un oraș mult mai liniștit decât Siena, fiind dominat de zidurile rămase intacte de-a lungul timpului. Pe măsură ce orașul s-a dezvoltat zidurile au fost menținute și au devenit un fel de parc în jurul căruia poți face plimbări sau poți merge cu bicicleta în timp ce admiri urmele lăsate de istorie la fiecare pas. Te vor fascina forma pieței centrale din Lucca, arhitectura bisericilor și acoperișurile roșii marcate de pereții albi ai caselor, care completează farmecul inconfundabil al orașului.

 
4. Monteriggioni

De îndată ce treci de zidurile concentrice din Monteriggioni vei simți că te-ai întors în timp, pe vremea în care cele două forțe din Toscana, Siena și Florența, se luptau pentru a domina centrul regiunii. Ca mărturie din acele timpuri a rămas centrul istoric, încadrat de un zid de piatră care se întinde pe o distanță de 600m. Construit în secolul al XIII-lea, zidul marchează separarea dintre sanctuarul interior din Monteriggioni, în care se aflau piețe scăldate în razele soarelui și flori înmiresmate și exteriorul, unde se află grădinile cu măslini.

 
5. Volterra

Situat pe dealurile înalte din vestul Toscanei, orașul Volterra învăluie reședința istorică a etruscilor cu o mantie de pietre așezate într-un model medieval, plin de farmec. Orașul a fost atacat și deteriorat de romani, ducii toscani și familia Medici, dar centrul lui istoric a conservat parfumul trecutului prin frumusețea bisericilor, străzile pavate cu piatră cubică, porțile cu detalii din epoci diferite, acoperișurile roșii care se reliefează prin contrast cu albastrul cerului și, nu în ultimul rând, piețele unde se aude muzicalitatea limbii italiene de sute de ani.

 
6. Montepulciano

Este renumit în primul rând pentru varietatea de struguri roșii, orașul fiind înconjurat de vii. În acest loc poți admira frumusețea toscană în stil rustic datorită clădirilor din cărămidă roșie și teracotă.
Aleile înguste îți vor conduce pașii spre centrul orașului, unde vei fi fascinat de capodoperele din marmură din Piazza Grande. 
Poți vizita Palazzo Comunale și Palazzo Nobili-Tarugi, care te vor învălui cu arcade executate magnific și coloane cu detalii interesante. Acoperișurile cu țiglă dau impresia că plutesc asemeni unui râu spre pădurile de pini și chiparoși. Fiecare colț al orașului exprimă influența etruscilor și a romanilor de-a lungul timpului, conservată până în prezent.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
30 Decembrie 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod