Zăpadă, energie și distracție: cele mai frumoase stațiuni de ski

Credeai că iarna nu este un sezon interesant pentru că trebuie să stai tot timpul în casă și nu ai mari șanse de a fi activ și a te simți bine în aer liber? Dacă îți place să faci mișcare organizează-ți concediul într-una dintre cele mai frumoase stațiuni de schi. Aerul proaspăt, decorul feeric și activitatea constantă vor fi pe placul tău.
Indiferent dacă de-abia ai început să înveți să schiezi, ai deja multă experiență sau îți place snowboarding-ul, cele mai frumoase stațiuni de schi îți garantează un sejur de neuitat pe cont propriu sau alături de toată familia. Locațiile recomandate de experți te vor inspira cu peisajul cu sclipiri de nea, aerul curat, cazarea, facilitățile de excepție și plusul de adrenalină pe care ți-l dau activitățile desfășurate.

 
Iată care sunt cele mai frumoase stațiuni de schi:

 
1. Avoriaz, Franța

Nu este numai o stațiune destinată schiului, ci oferă multe alte activități adaptate fiecărui sezon. În afară de schi și snowboarding poți încerca drumețiile, mountain biking-ul, te poți cățăra pe stânci sau poți testa circuitul de golf când este mai cald afară. De asemenea, în această incintă se află și Aquariaz, un parc foarte popular pentru plantele tropicale și sporturile acvatice.

 
2. Cortina d’Ampezo, Italia

Orașul situat într-un decor idilic este una dintre cele mai atractive destinații de iarnă pentru turiștii din întreaga lume. Oferă activități captivante pentru întreaga familie și nu vor exista momente de plictiseală.
Participă la un tur de ski organizat în Alpii Dolomiți, care te va conduce pe lângă cascade înghețate, ferme aflate sub stratul de nea și o priveliște uimitoare spre Lagazuoi. 
Pentru copiii foarte dinamici nu uita de cursele de ice-karting, un trend nou în  cadrul sporturilor de iarnă. În plus, te poți plimba în voie pe străzile din Cortina, unde poți vizita magazine și muzee sau vei găsi saloane de înfrumusețare pentru a arăta impecabil la petrecerile organizate seara, la finalul zilelor de schi.

 
3. Lake Louise, Canada

Situată în cadrul Parcului Național Banff din Alberta, Stațiunea de schi Lake Louise oferă una dintre cele mai mari pârtii de schi din vestul Canadei și o zonă specială pentru copiii și adulții care învață să schieze. Dacă nu ești sigur că posezi toate abilitățile pentru a evolua individual pe pârtie poți urma lecții individuale sau de grup cu instructori care te vor îndruma cu atenție. Sunt disponibile jocuri și activități distractive pentru toate grupele de vârstă! Nu rata nici călătoria cu gondola, care traversează Munții Stâncoși Canadieni.
Privește cu atenție și ai putea observa câțiva urși grizzly.

 
4. Meribel, Franța

Pantele de schi din stațiunea Meribel sunt adaptate fiecărui nivel de experiență, fiind o destinație utilă pentru vacanțele în familie. Centrul Oimpic din stațiune este deschis tot timpul anului, fiind dotat cu toate facilitățile necesare pentru un sejur activ, memorabil și mai ales relaxant. Indiferent dacă vrei să schiezi, să te cațeri pe stânci, să patinezi, să te răsfeți la spa sau să-ți vezi copiii entuziasmați în timp ce schiază, precis vei găsi tot ce ai nevoie pentru un concediu special. Rezervă una dintre cabanele tradiționale din lemn pentru a te bucura de atmosfera aparte din Alpii francezi.

 
5. Wengen, Elveția

Dacă ți-ai dorit dintotdeauna să petreci lunile reci de iarnă într-un sat pitoresc de munte trebuie neapărat să-ți organizezi concediul următor în Wengen. Este o stațiune care nu permite accesul mașinilor, unde se ajunge cu trenul sau gondola.
Este renumită pentru Satul de Zăpadă al Copiilor, unde cei mici se pot juca toată ziua în timp ce părinții testează pârtiile de schi și se bucură de peisajul minunat.

 
6. Morzine, Franța

Este locul perfect pentru o vacanță activă, cu 650km de pârtii de schi. Alege una dintre cabanele luxoase cu vedere spre Lacul Geneva la nord și piscurile Mont Blanc la sud. Un concediu în Morzine te va revitaliza, iar de îndată ce se topesc zăpezile pantele se transformă într-un paradis natural ideal pentru excursii în pădurea luxuriantă și plimbări romantice pe malul râului.

 
7. Niseko, Japonia

Poate că Japonia nu-ți vine imediat în minte când te gândești la schi, dar Districtul Abuta din Hokkaido atrage mulți schiori pasionați din jurul lumii. Este constituit din patru stațiuni, oferă pante bine întreținute de dificultăți variabile, curse printre copaci și parcuri cu obstacole. Niseko este cea mai mare zonă iluminată noaptea pentru schi din Japonia și îți garantează o vacanță plină de entuziasm la orice oră.
Te poți caza în cabanele în stil japonez sau european, cu un confort sporit pe toată durata sejurului.

 
8. Val D’isere, Franța

Val D’isere se află la numai 5km de granița cu Italia și în apropierea Parcului Național Vanoise și este considerată cea mai frumoasă zonă de schi din toată lumea. Stațiunea este compusă din vile și hoteluri cu aspect de cabane, fiecare dintre ele fiind marcate de luminițe cu nuanțe speciale, care creează o strălucire magică și primitoare a străzilor îmbrăcate în stratul pufos de nea.
28 Decembrie 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod