Hazardul

Fara sa stiu de ce, m-am trezit de dimineata cu un chef nebun sa fumez o tigara. La sapte fara un sfert, suna mobilul. Intind mana dreapta sa-l apuc si, cand dreapta nu-l gaseste, incerc cu stanga.
Fara sa stiu de ce, m-am trezit de dimineata cu un chef nebun sa fumez o tigara. La sapte fara un sfert, suna mobilul. Intind mana dreapta sa-l apuc si, cand dreapta nu-l gaseste, incerc cu stanga. Dupa cateva secunde, reusesc sa opresc alarma. Inca intinsa pe pat, ma gandesc ca am 30 de minute la dispozities pentru un dus, imbracare, un mic dejun rapid si o tigara. Dau inapoi. Dus, haine, mic dejun si tigara?! De unde pana unde?

Sincer, chiar nu am o explicatie, mai ales ca eu nu fumez. Serios.
Am incercat in urma cu cativa ani, intr-un fel de puseu adolescentin tarziu manifestat, si m-a tinut cateva zile, cu indulgenta as spune doua saptamani, si gata.

Peste zi, am uitat complet de tigari. Dar seara, la un concert de blues si jazz, mi-am adus aminte nu de gandul de dimineata, ci de dorinta aceea organica, de a fuma. Povestesc intamplarea si concluzia amicilor a fost ca sunt posedata de un fel de duh (asemanator cu cel din lampa lui Aladin), dar malefic. M-a amuzat modul in care si-au imaginat ei chestiunea, mai ales cand M.
a trecut la a mima coarnele si pe mine tragand cu nesat dintr-o tigara, coborarea in infern si suferinta teribila din pricina caldurii.

Coincidenta sau nu, dupa ce a luat comanda, chelnerul ne intreaba daca nu dorim si tigari. M. a ras si a zis ca, daca tot a intrebat, sa aduca un pachet. Orice marca, dar light. Intrebarea era, voi rezista cu tentatia asa de aproape? Si da, s-au pus si pariuri la masa deja invaluita in fum. Pot spune doar ca unii au castigat, altii au pierdut. Sper ca, data viitoare, pariurile sa nu se mai concentreze pe persoana mea, nu de alta, dar fiecare a facut lobby pentru cauza lui sau a ei, si a fost dificil sa iau o hotarare.
In concluzie, e mai sanatos fara tigara.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andrada03 pe 12 Mai 2008, 23:08
    hazardul

    dk uneori nu intelegem ceva inseamna k nu exista chiar nimic ce ar putea fi inteles? daca un suflet e diferit de al nostru si simte altfel dkt noi inseamna k acel suflet nu simte bine?think twice

    0
    0

  • ela pe 4 Mai 2008, 21:02
    obiceiuri

    cand tot orientul trage din narghilea, te mai intrebi de unde ai chef de fumat?

    0
    0

  • che pe 4 Mai 2008, 17:42
    file de jurnal

    Dana, titul este "File de jurnal: Libanul, privit cu sufletul", intr-un jurnal scrii si despre trairile personale, nu doar detalii seci despre locurile vizitate...parerea mea

    0
    0

  • Manuela pe 23 Apr 2008, 02:46
    raspuns

    Dana: Si critica e buna la casa omului :) Merci si numai bine.

    0
    0

  • dana pe 17 Apr 2008, 10:39
    Dragut dar...

    ce legatura are acest text cu calatoriile? Am intrat aici cu speranta de a pleca putin din orasul asta supraaglomerat si poluat macar imaginar urmarind descrierile unuia mai norocos dar ce sa vad, un articol despre fumat, subiect care nu ma intereseaza absolut deloc si pentru care nu as fi pierdut nici doua secunde daca as fi stiut.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod