Eturia: Romanii au dublat in ultimul an numarul cererilor de vacante exotice spre insulele din Caraibe

Conform rezultatelor inregistrate in a doua jumatate a anului trecut de catre agentia de turism Eturia, specializatain vacante exotice, romanii si-au dublat numarul de cereri pentru vacantele in zona Caraibelor, fata de aceeasi perioada a anului 2013.
Desi in topul preferintelor raman destinatii consacrate, precum Republica Dominicana, Cuba, Bahamas si Jamaica, diferenta fata de anii anteriori vine din cresterea inregistrata pe noile destinatii-vedeta din Caraibe: Aruba, Saint Maarten si Curaçao.         

Romanii platesc intre 1700 si 2500 euro pe sejurul in Caraibe


Tariful unui sejur in Aruba, Curaçao sau Saint Maarten incepe de la 1700 euro/ persoanasi poate ajunge pana la 2500 euro/ persoana, tarif in care este inclus zborul cu toate taxele aferente, cazarea si transferurile.
Desi, spre deosebire de alte destinatii din Caraibe, resorturile din Aruba, Curaçao si Saint Maarten nu ofera serviciile all inclusive apreciate de majoritatea turistilor romani, acestea recupereaza la capitolul peisaje, activitati acvatice si lipsa aglomeratiei turistice.

Peste 5000 de romani isi fac anual vacanta in Caraibe

Conform datelor furnizate de o companie aeriana, in anul 2012 aproximativ 5.400 de pasageri romani au calatorit spre zona Caraibelor cu companiile aeriene de linie.

Potrivit Oficiului National de Turism din Caraibe, Aruba a inregistrat in anul 2014 aproximativ 1 milion de turisti, iar Saint Maarten si Curaçao cate 500.000 de turisti.


„Destinatia ideala de vacanta a romanilor are, in general, cateva elemente previzibile: plaja, temperatura placuta, hoteluri bune si posibilitati de distractie. Statele turistice din Caraibe dispun de toate aceste elemente si, in plus, au si beneficiul unui turism mai relaxat, in care nu simti aglomeratia nici in hotel si nici pe plaja”, a declarat Sorin Stoica, director executiv Eturia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod