8 oraşe de vizitat pe Coasta de Azur. O scurtă descriere a fiecăruia

Riviera franceză e o destinaţie pentru toate lunile anului. Şi pentru toate buzunarele. Dacă ai un buget limitat, mergi în lunile de iarnă. Sunt de la 13-14 grade în sus, cazări accesibile

Riviera franceză e o destinaţie pentru toate lunile anului. Şi pentru toate buzunarele. Dacă ai un buget limitat, mergi în lunile de iarnă. Sunt de la 13-14 grade în sus, cazări accesibile şi puţini turişti.

eze-village-3

Mă gândeam zilele trecute că unul dintre lucrurile care fac din Coasta de Azur un loc de nota 10, este faptul că riviera franceză e o destinaţie pentru toate lunile anului. Şi pentru toate buzunarele.

Dacă ai un buget limitat mergi în lunile de iarnă. Sunt de la 13-14 grade în sus, cazări accesibile şi puţini turişti.

Asta e, nu faci baie. Înspre vară vin oamenii mai cu dare de mână. Cei care sunt dispuşi să plătească o suma cu 3 trei cifre pentru o noapte de cazare, să dea 20-25 de euro pentru accesul la plajă, s.a.m.d.

Şi m-am gândit că ar fi util să fac un mic ghid al oraşelor/staţiunilor de pe coastă, pentru a şti cam la ce să te aştepţi dacă ajungi în ele.

Cannes
E oraşul festivalului. Dacă mă întrebi unde aş vrea să stau la plajă pe Coasta de Azur, atunci răspunsul ar fi cu siguranţă Cannes. Plaja de-a lungul “croazetei” este excelentă – nisip fin şi destul de lărguţă pentru o plajă din această zonă a Europei.

Mai punem o arteră comercială înţesată de magazine (şi de firmă şi “normale”) şi un oraş/cetate vechi.

Nisa
Nisa este oraş în adevăratul sens al cuvântului. Rămân la ideea că este cea mai “franţuzească” urbe din hexagon. Promenade des Anglais oferă o vedere fantastică asupra Mediteranei. Plajele sunt ok ca formă, dar pietroase. În vestul oraşului este Colline du Chateau, un deal de pe care se văd acoperişurile cărămizii ale vilelor din oraş. Nisa mai înseamnă şi un port, un parc central ca o limba de verdeaţă şi o zonă comercială.

Nisa este cel mai bun loc în care poţi să îţi stabileşti baza când vizitezi Coasta de Azur, datorită poziţiei sale.

Monte Carlo
Cel mai elegant, cel mai frumos, cel mai rafinat, cel mai, cel mai. Nu cred că mai e un secret că Monte Carlo este simbolul luxului. Deşi are o o suprafaţă de numai 0,61 km pătraţi (pare-mi-se că numai zona urbană, ce o însemna ea), ia-ţi o zi întreagă pentru a vizita Principatul Monaco. Gara este o bijuterie, fiind săpată în stâncă. Apoi mergi la Casino, unde rişti să te îmbogăţeşti şi te poţi fotografia lângă cele mai şmechere maşini ale momentului.

Porturile sunt fantastice. Cel mai bine le vezi de pe dealul unde se află şi Palatul Princiar. Să nu te mire faptul că de pe o stradă pe alta poţi trece în Monte Carlo cu... liftul public.

Citeşte mai mult pe blogul meu www.mihaijurca.ro sau urmăreşte-mă pe Facebook.

 

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod