Buget de călătorie. Cât te costă o vacanţă la schi în Austria

După câteva zile petrecute în cel mai mare domeniu schiabil, mărturisesc că la faţa locului sunt preţuri de bun simţ, mai ales la capitolul mâncare şi băutură. Mulţi dintre voi

După câteva zile petrecute în cel mai mare domeniu schiabil, mărturisesc că la faţa locului sunt preţuri de bun simţ, mai ales la capitolul mâncare şi băutură.

ski-austria-13

Mulţi dintre voi mi-au cerut să fac un articol cu preţurile din Austria, pentru a-şi face o estimare de buget pentru o vacanţă la schi. Pot să spun nu?

După câteva zile petrecute în Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, cel mai mare domeniu skiabil din Austria, mărturisesc cu mâna pe inimă că la faţa locului sunt preţuri de bun simţ, mai ales la capitolul mâncare şi băutură.

Dar hai să le luăm pe rând.

Transport

În Austria poţi ajunge cu maşina proprie sau cu avionul. Pe şosea sunt în jur de 1.500 de kilometri, indiferent pe unde o iei (prin Viena sau prin Serbia, Croaţia, Slovenia, Austria). Dacă socoteşti la un consum mediu de 7%, ajungi la 105 litri *2= 210 litri, dus-întors. Şi cum preţul la motorină era şi sub 1 euro (0,97-0,99 euro/litru), înseamnă că numai motorina te duce la 210 euro. Mai pui vigniete, deci un total de vreo 250 euro, plus sau minus, în funcţie de puterea maşinii şi de combustibil.

La destinaţie, parcările sunt gratuite. Dacă sunteţi 4 persoane, costul e unul foarte bun.

Cu avionul ai două variante de zbor. Cursa directă spre Munchen (TAROM sau Lufthansa), sau zbor la Salzburg, cu escală în Viena sau Munchen. Dacă ai noroc, zborul spre Munchen te poate costa numai 109 euro (transport gratuit al echipamentului sportiv). Un preţ des întâlnit este în jur de 120-125 de euro, iar dacă îţi cumperi biletul mai “din scurt”, plăteşti peste 160 de euro.

De la Aeroportul Munchen până în Leogang – locul unde am stat eu – sunt 190 de kilometri.

Din Salzburg sunt numai 70 km. O variantă de transfer ar fi maşină închiriată, alta, transferul privat cu un minivan de 8 persoane. Acesta te duce door-to-door, direct din aeroport până în faţa hotelului. Din Aeroportul Munchen o cursă one-way costă 98 euro / 186 euro dus-întors, iar din Aeroportul Salzburg 44 euro one-way / 84 euro dus-întors.

În fine, există şi varianta tren sau tren+autobuz. Mai multe detalii poţi găsi pe site-ul căilor ferate din Austria (de la 43,80 euro din Aeroportul Munchen, respectiv 23,80 euro din Aeroportul Salzburg).

Cazare

Acesta este capitolul la care nu prea ştiu ce să va spun.

De ce? Pentru că dacă intri acum pe un site de rezervări hoteliere, vei vedea că peste 90% din hoteluri sunt deja ocupate. Aşa că nu sunt relevante preţurile obţinute de la 5-6 hoteluri din 60.

Citeşte mai mult pe blogul meu www.mihaijurca.ro sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod