Bărbat și femeie: Povestea incredibilă a omului care a trecut prin două schimbări de sex


Dosar Eva. La 42 de ani, Walt Heyer a făcut operația de schimbare de sex și a devenit Laura Jensen. După opt ani, a simțit că trebuie să fie din nou bărbat.

Cândva, în floarea vârstei lui, Walt Heyer era căsătorit și avea doi copii. Dar atunci s-a întâmplat ceva care avea să-i schimbe viața: decizia lui de a deveni femeie. O alegere pe care avea s-o regrete, dar pe care, dacă n-ar fi luat-o, n-ar fi înțeles-o ca acum. Astăzi o regretă și are toate motivele.

Să ne înțelegem: fiecare om are dreptul să-și caute fericirea. Dar cu ce preț? Până unde putem merge pentru a ne simți împliniți? Walt a întrecut orice limită, nu doar pe aceea biologică, ci chiar și pe aceea a puterii lui de înțelegere. Odată trecut acest hotar, a înțeles cum e dincolo, dar n-a mai reușit să priceapă cine e de fapt și ce este. Era un el? O ea?

Privind în urmă, pot spune că operațiile de schimbare de sex sunt nebunie curatăWalt Heyer
După prima sa metamorfoză, a devenit Laura Jensen. Un proces pe care l-a descris "îngrozitor și distrugător". După opt ani, a mai făcut o operație și a redevenit bărbat. Și în sfârșit, călătoria lui între sexe s-a oprit.

Astăzi, la 74 de ani, stabilit în Los Angeles, Heyer crede că decizia sa de a deveni femeie a fost greșită și că operația n-ar fi trebuit să primească aprobare.

Și susține că sute de persoane fac aceeași greșeală pentru că medicii nu evaluează corect motivele schimbării de sex. Walt a stat de vorbă cu Jay Akbar, reporterul ziarului britanic Daily Mail, și i-a povestit prin ce a trecut. Experiența lui este relevantă nu doar pentru cei care simt că nu se mai regăsesc în identitatea pe care o poartă, ci și pentru cei mai mulți dintre oameni, care nu se confruntă cu această problemă.

La început, spune Walt, a fost încântat că a devenit femeie, după o lungă perioadă în care parcă se sufoca; încă de la cinci ani simțea că este prizonier într-un corp străin.
Așa că atunci când a trecut la fustă și tocuri, a crezut că și-a găsit liniștea. Nu după mult timp de la această transformare, bucuria sa avea să lase locul îndoielii sfâșietoare. "Imediat după intervenție, treci printr-o stare de euforie, pentru că o bătălie pe care o duci de mult timp. Crezi că e minunat și că viața ta va fi mai bună, iar pe măsură ce timpul trece, ți se întâmplă niște lucruri mărunte. Se cheamă realitate", a explicat el.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod