Boyhood

10 filme despre copilărie pe care trebuie să le vezi. Te vor impresiona!

Tărâmul visurilor (2012)


Filmul prezintă relaţia dintre tată şi fiică într-o lume în care „doar cei puternici” rezistă, în care iubirea pentru comunitate este mai puternică decât apele şi furtunile care mătură tot ce le stă în cale. Cutezătoare, Hushpuppy îşi apară dreptul de a-şi povesti istoria, atunci când delta este acoperită de ape şi comunitatea refuză să-şi părăsească
îndrăgitul cămin. Bathtub/Cada, locul de acţiune al filmului, este o lume imaginară inspirată de zona Louisianei, în care o veţi cunoaşte pe Hushpuppy, o fetiţă feroce de 6 ani care locuieşte cu tatăl său, Wink.

Cei doi luptă
pentru supravieţuire într-un loc uitat de lume, care reprezintă întregul lor univers. Tărâmul visurilor un film miracol, magic şi emoţionant, are îmbină ferocitatea, sălbaticul şi sărăcia cu candoarea şi dragostea
pentru natură şi oameni.

Eroina filmului, Hushpuppy, este interpretată de Quvenzhané Wallis, cea mai tânără actriţă nominalizată la Oscar pentru rol principal. Este eroina perfectă pentru un film tulburător, „autentic, poetic şi misterios”, după cum spun cei de la The Guardian.

Un regizor debutant şi un buget minuscul aveau toate şansele să se lovească de indiferenţa Hollywood-ului, dacă povestea lui Benh Zeitlin şi interpretarea micii Quvenzhané Wallis nu ar fi vrăjit o mulţime de spectatori după lansarea la Sundance în 2012.

Traiectoria lui Tărâmul visurilor este uimitoare: la 30 de ani, Zeitlin a primit trei
nominalizări personale la Oscar (scenariu, regie şi film), iar Wallis a devenit cea mai tânără nominalizată la Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal. Filmul este o explorare a inocenţei, a copilăriei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod