Cum sa te relaxezi in 15 minute

In cateva minute poti elimina orice tensiune acumulata in urma unui schimb de replici mai usturator sau a unei situatii care te-a solicitat la maxim. Dureaza numai un sfert de ora.

Elibereaza-te de toate tensiunile
1 minut
Tipa tare! Foarte tare! Daca nu poti sa tipi, canta ce iti trece prin cap, dar in tonalitati cat mai inalte! Profita de acest moment de eliberare de energie pentru a alerga pe loc, da pumni in aer, agita-ti bratele! Este o metoda excelenta pentru a te elibera!

Relaxeaza-ti umerii
1 minut
Maseaza-ti cu palmele umerii si claviculele.
Pisca-ti putin muschii de pe partea exterioara a umarului si apoi maseaza-ti partea superioara a spatelui miscand degetele ca si cum ai canta la pian.

Dezmorteste-ti incheieturile mainilor
2 minute
Intinde mainile in fata si roteste-ti pumnii catre dreapta, apoi catre stanga, de zece ori in fiecare directie. Scutura-ti mainile ca si cum ar fi ude si ai vrea sa le usuci. Apoi scutura-le ca si cum ai bate la tobe, dar incearca sa le tii cat mai moi.

Destinde-ti spatele
2 minute
Intinde-te pe spate si indoaie-ti genunchii catre piept, cuprinzandu-i cu bratele.
Misca-te in aceasta pozitie inainte si inapoi de vreo cinci ori. Revino in pozitie normala si repeta dupa putin timp miscarea.

Decontracteaza-ti picioarele si gleznele
2 minute
Pune-ti piciorul gol pe o minge de tenis. Misca piciorul inainte si inapoi apasand puternic pe minge. Fa asta si cu celalalt picior, dupa care cu mingea sub degetele de la picioare, fa cercuri din ce in ce mai mari.

Decrispeaza-ti fata
1 minut
Nu e nimeni langa tine? Fa grimase cat mai mari, miscandu-ti muschii fetei in toate partile. Sau daca iti este mai simplu, razi in hohote!

Decontracteaza-ti muschii gatului!
1 minut
Misca-ti capul intr-o parte si-n alta, apropiind obrazul de umar.
Miscarea trebuie sa fie lenta si sa se repete de trei ori. Dupa aceea misca-ti capul circular, de doua ori, mai intai catre dreapta, dupa aceea catre stanga. Termina exercitiul masandu-ti cu degetele zona cervicala, chiar de unde incepe parul.

Regaseste-ti calmul
3 minute
Intinde-te pe spate cu mainile pe langa corp. Lasa-te cu toata greutatea pe podea, concentrandu-te asupra senzatiilor pe care le incerci. Rand pe rand, contracta-ti muschii fiecarei parti a corpului timp de cateva secunde, dupa aceea destinde-i.

Linisteste-ti spiritul
2 minute
Asaza-te turceste pe podea, cu labile picioarelor cat mai aproape de pubis.
Stai drept, dar fara sa te fortezi. Pune mainile pe genunchi, indreapta palmele catre cer si lipeste degetul mare de aratator. Tine capul drept si ramai in aceasta pozitie. Respira lent si profund. Goleste-te de toate senzatiile.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cosmi pe 28 Dec 2013, 13:53
    nu functioneaza

    nu merge la mine, merge la o prietena de-a mea

    0
    0

  • anonim pe 22 Ian 2013, 20:37
    e o prostie

    nu merge deloc degeaba ati postat asta sa stiti ca nu merge la toata lumea depinde de stres

    1
    2

  • mocuta pe 25 Nov 2011, 21:14
    nu merge

    m-am certat cu fratele meu ma enervat ma doare capul si nu mai rezist am incercat azi asta nu a prea mers

    3
    2

  • cristina pe 28 Iul 2008, 22:28
    Chiar functioneaza!

    Intr-o zi m-am certat cu sotul meu. El a plecat, iar eu am ramas in casa, plina de nervi. Am inceput sa fac acest exercitiu...si...dupa 15 minute ma simteam mult mai bine si mult mai calma..

    3
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod