5 soluții ca să nu te mai trezești obosită dimineaţa

În majoritatea filmelor, dimineața este acel moment luminos al zilei, în care toată lumea arată perfect la trezire, cască satisfacută și are tot timpul din lume pentru un mic-dejun elaborat. În realitate, dimineața este acea perioadă a zilei în care îți urăști alarma telefonului care sună frenetic şi țipător, iar tu te simți prea obosită să deschizi ochii și să apeși butonul STOP.

În majoritatea filmelor, dimineața este acel moment luminos al zilei, în care toată lumea arată perfect la trezire, cască satisfacută și are tot timpul din lume pentru un mic-dejun elaborat.

În realitate, dimineața este acea perioadă a zilei în care îți urăști alarma telefonului care sună frenetic şi țipător, iar tu te simți prea obosită să deschizi ochii și să apeși butonul STOP.

Probabil că îţi promiţi în gând că vei face o schimbare în stilul tău de viaţă, când îţi târăşti cu greu trupul obosit şi somnoros la baie dimineaţa, pentru o revigorare-şoc cu apa rece şi pastă de dinţi mentolată. Iată ce ar trebui să faci, dacă ai pune până la urmă în aplicare planul trezitului vesel în zori, cu energie şi voie bună!

1.

Pregăteşte-ţi corpul de odihnă

Vrei să fii proaspătă şi strălucitoare ca roua dimineţii la 7 fix, când seara te-ai băgat în pat după miezul noptii şi dupa vreo două pahare de suc acidulat cu cofeină? Ai toate şansele sa te lovească direct o mare dezamagire când se crapă de ziuă.

Un corp odihnit dimineaţa este unul care s-a bucurat de un somn de calitate, neîntrerupt. Acest lucru înseamnă să eviţi toţi stimulenţii alimentari cu cel puţin două ore înainte să te bagi în pat, precum cafeaua, vinul roşu sau ciocolata. Cofeina îţi va dă o energie direct proporţională cu insomnia, pe când celelalte substanţe îţi pot solicita intestinele suficient de mult, încât să ai un somn agitat.

2. Bagă-te în pat împăcată cu iubitul tău

Probabil că certurile cu iubitul tău îţi dau de multe ori o stare neprielnică odihnei de calitate.
Frământările, grijile şi starea de alertă când aştepţi un semn de pace de la el sunt factori care îţi afectează semnificativ somnul. Bagă-te în pat după ce te împaci cu el, chiar dacă acest lucru înseamnă să faci mici compromisuri: starea ta de bine de dimineaţă va compensa efortul, garantat!

3. Evită excursiile nocturne la baie

Când bei un pahar de apă şi apoi păşeşti imediat în tărâmul viselor, şansele să nu te trezească peste o oră vezica ta plină sunt foarte mici. Rinichii continuă să funcţioneze pe timpul nopţii şi nu dau doi bani pe oboseala ta de dimineaţă. Vizitează closetul de fiecare dată când te pregăteşti de somn, renunţă să bei lichide cu circa 60 de minute înainte să te culci şi vei evita astfel să îţi strici somnul nocturn din motive diuretice.

4.
Asigură-ţi confortul deplin


Mediul în care te odihneşti este foarte important pentru cantitatea si calitatea somnului de care te bucuri în fiecare noapte. Când te culci într-o încăpere dezordonată şi neaerisită, te vei trezi ameţită, cu creierul neoxigenat şi morocanoasă.

O primă măsură pentru dimineţi mai vesele este să laşi geamul dormitorului puţin crăpat sau uşa întredeschisă, pe unde să patrundă aer proaspăt. Când dormi într-o cameră închisă ermetic, dioxidul de carbon pe care îl expiri rămâne în aer şi este inspirat din nou de plamanii tăi, dacă nu are pe unde să iasă din dormitor.

Încearcă să nu adormi cu televizorul deschis sau cu alte dispozitive electronice prin preajmă, radiaţiile lor s-au dovedit a fi nocive odihnei oamenilor.

5.
Stabileşte-ţi un ritual sănătos de trezire


În fine, combaterea oboselii de dimineaţă mai este posibilă şi prin stabilirea unui ritual sănătos de trezire, care să te energizeze instant. Bea un pahar cu apa rece imediat ce deschizi ochii: metabolismul tău va primi un impuls important şi îţi va ucide orice urmă de somnolenţă. Aeriseşte casa şi fă câteva exerciţii de înviorare, te vei simţi excelent pe tot parcursul zilei!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod