Strugurii: 5 motive ca să-i consumi mai des în acest sezon

Conferă energie şi s-a demonstrat că au un efect anti-îmbătrânire garantat. Descoperă de la un expert ce alte beneficii aduc!
Strugurii negri şi albi sunt o sursă de vitamine şi minerale, având un puternic efect antioxidant. Consumă-i cât sunt în sezon şi-i găseşti în piaţă, deoarece beneficiile lor pentru sănătate şi frumuseţe sunt foarte multe. Strugurii au un conţinut mare de săruri minerale precum: calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, fluor, cupru, cobalt, zinc; enzime, vitaminele A şi C, şi vitaminele din grupa B (B1, B2, PP), zaharuri (glucoza şi levuloza), taninuri, polifenoli şi fibre.
Iată câteva dintre cele mai importante beneficii:


1. Sunt o sursă de energie


„Strugurii fac parte din categoria celor mai energetice fructe, având un aport de 72 kcal/100g. Glucoza, fructoza şi conţinutul foarte mare de zaharuri (aproximativ 20%) din fiecare bob asigură o sursă deosebită de energie pentru organism. Sucul de struguri ajută la energizarea instantanee, datorită absorbţiei rapide în organism”, explică Dr. Tania Bejan, specialist Ropharma şi doctor imunolog.


2.Protejează inima de boli


Polifenolii din strugurii negri protejează inima de boli, iar antioxidanţii din compoziţie previn oxidarea colesterolului LDL (rău) care blochează vasele de sânge. Potrivit specialistului, resveratrolul, cel mai puternic antioxidant natural care se regăseşte din plin în aceste fructe, ameliorează cu până la 30% circulaţia sangvină la nivelul creierului, reducând astfel riscul unui infarct.
De asemenea, strugurii cresc nivelul de oxid nitric din sânge, care împiedică formarea de cheaguri în sânge, reducând şi probabilitatea declanşării atacurilor de cord.


3. Ajută la detoxifiere şi slăbit


Strugurii ajută la detoxifierea organismului, eliminarea excesului ponderal, prelungirea senzaţiei de saţietate şi suprimarea apetitutului culinar datorită conţinutului ridicat de fibre şi substanţe nutritive. Mai mult decât atât, conţin apă în proporţie de 73%, astfel că ajută la purificarea organismului şi filtrarea toxinelor din sânge.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod