Strugurii: 5 motive ca să-i consumi mai des în acest sezon



4. Previn îmbătrânirea prematură a pielii


Au antioxidanţi puternici care încetinesc procesul natural de îmbătrânire şi reduc daunele cauzate de radicalii liberi. „În plus, seminţele de struguri conţin uleiuri hidratante cu proprietăţi anti-îmbătrânire şi tocmai de aceea constituie ingrediente de bază şi pentru cosmeticele anti-aging. Putem menţine pielea frumoasă şi sănătoasă atât prin consumul de struguri cât şi prin aplicarea diverselor măşti obţinute din acest fruct", susţine specialistul care ne recomandă să mâncăm strugurii cu coajă şi sâmburi, deoarece acolo se ascund cei mai mulţi nutrienţi.


"Coaja strugurilor conţine cantitatea cea mai mare de resveratrol. În plus, sâmburii de struguri conţin uleiuri care au un rol benefic pentru sănătatea vaselor de sânge, reduc colesterolul şi combat hipertensiunea arterială. Sâmburii şi coaja strugurilor (mai ales cei roşii) conţin resveratrol, quercitină şi antioxidanţi. Datorită acestei compoziţii complexe, strugurii menţin sănătatea ficatului, fiind un remediu împotriva litiazei biliare, benefici pentru sănătatea rinichilor, scăzând aciditatea urinei”, explică Dr.
Tania Bejan, specialist Ropharma şi medic imunolog.


5. Te scapă de problemele digestive


Datorită conţinutului ridicat de fibre şi minerale, strugurii sunt un veritabil digestiv natural. Cura cu struguri este recomandată persoanelor care suferă de constipaţie şi balonare sau celor care vor să înceapă o cură de detoxifiere, date fiind proprietăţile puternic purificatoare, diuretice şi depurative ale acestor fructe.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod