Smochinele


Cu toate ca smochinele uscate se gasesc in comert pe toata perioada anului, nimic nu se compara la savoare cu fructele proaspete. Acestea sunt suculente si dulci cu o textura care combina mestecarea carnii cu netezimea coajei si cu rontaitul semintelor.
Cu toate ca smochinele uscate se gasesc in comert pe toata perioada anului, nimic nu se compara la savoare cu fructele proaspete. Acestea sunt suculente si dulci cu o textura care combina mestecarea carnii cu netezimea coajei si cu rontaitul semintelor.
Tabel nutritional
1 pahar cu smochine (226 grame) are 167,83 de calorii.
Nutrienti Cantitatea Cat la % asigura din necesarul zilnic?
fibre 7.48 g 29.9 %
potasiu 526.18 mg 15.0 %
manganeziu 0.29 mg 14.5 %

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • brinza constantin pe 13 Sep 2011, 21:27
    nu trebuie sa-ti bati capul cu conservarea smochinelor

    putini stiu ca smochinele contin iod,iodul este benefic pentru functionarea sistemului endocrin pentru cei cu grupa a2. smochinele uscate sunt la fel de bune ca cele proaspete,secretul este sa fie puse la inmuiat de seara pentru dimineata pentru a se hidrata

    3
    0

  • zorina pe 3 Sep 2009, 13:15
    pastrarea

    si es vrea sa stiu cum sa le pastram mai mult.bunica mea le punea in tavi, in cuptor dupa ce se cocea painea, cuptorul fiind inca cald.le lasa pana a doua zi si repeta operatia de mai multe ori pana era sigura ca smochinele sunt uscate si se vor pastra mai mult timp.anul trecum am facut un gem din smochine cu lamai si portocale(numai din smochine nu-mi place ca gemul nu are gust si este dulce) este bun chiar foarte bun dar nu se prea consuma.poate uscate o sa fie mai bune.am vazut ca se face si compot din smochine. se face un sirop din 1,5 litri apa si 1 kg zahar,fructele spalate se pun in borcane se toarna siropul , se inchid cu capace borcanele si se fierb in bain-marie 15-20 minute. se lasa pana a 2-a zi sa se raceasca incet.eu asa procedez cu toate compoturile si se pastreaza foarte bine.nu am pus conservant, doar citeva bobite de cuisoare in fiecare borcan.succes

    1
    1

  • vasile pe 30 Aug 2009, 11:05
    uscarea

    NUUU.. nu mia plakut deloc, eu vreoiam sa stiu cum le pot pastra peste iarna... prin conservare baiiii

    2
    3

  • george pe 25 Aug 2009, 22:06
    pastrarea smochinelor prin uscare

    cautam un articol in care sa aflu cum pot sa reusesc sa conservez smochinele prin uscare

    6
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;