Sănătate. Cum să începi dimineaţa fără să-ţi distrugi dieta pentru toată ziua

Alegerile alimentare pe care le faci şi momentul în care consumi prima masă a zilei pot să-ţi influenţeze procesul de slăbire. Ai grijă să nu-ţi sabotezi singură regimul!
Modul în care îţi începi dimineaţa poate să aibă un impact seminficativ asupra procesului tău de slăbire. Primul pas greşit şi dieta poate să se transforme într-un coşmar pentru tot restul zilei. Iată cum ar fi bine să-ţi începi dimineaţa ca să te asiguri că ziua ta va fi una bună şi nu vei fi tentată să faci numai alegeri alimentare rele pentru silueta ta.


1. Dimineaţa, la maximum o oră de la trezire se mănâncă!


Experţii susţin că este important să mănânci în interval de o oră după ce te-ai trezit dimineaţa. Acest lucru te va împiedica să îţi fie exagerat de foame până la masa de prânz, lucru pe care cred ca l-ai constatat deja că este benefic.
Altfel vei fi tentată să mănânci mult mai mult la prânz şi, mai rău, să alegi alimentele mai bogate în calorii şi nesănătoase.

Un alt lucru important de reţinut pentru micul dejun este acela de a alege alimente bogate în proteine, fie ele vegetale sau animale (dar cu un conţinut mic de grăsimi).


2.Ai grijă la ingredientele din smoothie dacă-l preferi la micul dejun!


Mierea de albine, siropul de agave sau alţi îndulcitori nu au ce să caute în smoothie-ul tău pentru micul dejun. Potrivit specialiştilor, această băutură dacă are ingredientele care trebuie poate să fie la fel de nutritivă precum un mic dejun compus din hrană solidă şi cu care ai fost obişnuită până acum.

Mai mult, smoothie-urile hrănitoare asigură toţi nutrienţii de care are nevoie corpul tău la prima oră, fără să-ţi saboteze dieta.

Ca să obţii un smoothie nutritiv trebuie să ai la bază avocado, urmat de lapte vegetal sau apă plată, spanac/spirulină, câteva felii de banană pentru a-l îndulci natural, un pumn mic de fructe de pădure care au un conţinut caloric mic, seminţe de in măcinate care au fibre şi ajută la digestie, seminţe de chia şi seminţe de cânepă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod