Portocala - Sfaturi utile

Daca preferi sa le tai in jumatate, asigura-te ca ai spalat bine coaja. Pentru a le curata de coaja fie sectioneaza coaja longitudinal, fie sub forma de spirala.

Daca vrei sa le storci, tine-le putin la temperatura camerei. Sau un alt truc intalnit este sa freci lamaia intre palme sau de o suprafata tare.

1. caleste ceapa si ghimbir, peste care poti sa torni suc de portocale. Poti sa folosesti acest sos pentru preparatele din somon sau ton;

2. prepara o salata racoritoare din bucati de portocala cu chimen si sfecla de zahar fiarta.


Reactii alergice

S-a constatat ca portocalele se numara printre cele mai intalnite alimente care cauzeaza reactii alergice.
Alte alimente asemanatoare sunt: laptele de vaca, graul, soia, crevetii, spanacul, ouale, carnea de pui, capsunele, rosiile, alunele, carnea de porc, porumbul si carnea de vita. Printre cele mai frecvent simptome care anunta o alergie alimentara se numara: eczema, urticaria, iritatii ale pielii, dureri de cap, secretii nazale apoase, disconfort la nivelul ochilor, respiratie greoaie, tulburari gastrointestinale, depresie, hiperactivitate si insomnie. Daca ai constatat aceste reactii dupa ce ai consumat un anumit aliment cu potential alergenic ar fi bine sa il eviti pe viitor.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vali pe 29 Ian 2011, 13:30
    Copy-paste!

    Ce bine ca a fost inventat copy-paste! Vezi la sfaturi utile despre ce vorbim: despre LAMAIE sau portocala?... "alt truc intalnit este sa freci lamaia intre palme"

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod