Portocala - Selectarea si pastrarea

Nu este obligatoriu ca portocalele sa aiba o culoare portocalie vie, deoarece acelea au toate sansele sa fie injectate cu un colorant pentru un aspect mai apetisant. Le poti alege la fel de bine pe cele cu pete verzui deoarece vor fi la fel de gustoase. In schimb, evita sa le iei pe cele care sunt moi pe alocuri.

De asemenea, mai trebuie sa tii cont sa fie tari si grele, avand in vedere dimensiunea lor. Un truc de care trebuie sa tii cont: in general portocalele mai mici sunt mai zemoase, deoarece au si coaja mai subtire.


Pentru o cantitate mai mare de antioxidanti, alege fructele bine coapte. Cercetarile conduse de Universitatea Innsbruck din Austria arata ca fructele bine coapte au un nivel crescut de antioxidanti.

Conditii de pastrare: la temperatura camerei sau in frigider, dupa preferinta. Indiferent de metoda de pastrare, nu trebuie sa le pastrezi mai mult de 2 saptamani. Cel mai indicat este sa le pastrezi afara, nicidecum in pungi de plastic. Sucul de portocale si coaja se pot pastra la frigider: pune sucul in pungile pentru gheata si depoziteaza-l in congelator, iar coaja trebuie pusa intr-un dispozitiv ermetic si intr-un spatiu racoros sau frigider.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod