Nutriţie: 10 motive să mănânci hrişcă. Descoperă-i beneficiile!



1. S-a constat, în urma unor studii, că hrişca are un rol important în menținerea nivelului scăzut de glucoză.
2. Datorită compoziţiei sale, hrişca este inclusă în alcătuirea unor meniuri variate, in dietele multor boli, iar recent a fost inclusă in curele de slăbire.
3. Terciul de hrișcă și lapte are rol în combaterea diabetului dar are rol în creșterea secreției unui neuromediator - dopamina - cu rol în combaterea depresiei.
4. Este recomandată pentru cei care suferă de afecțiuni cardio-vasculare în general, ateroscleroza și hipertensiunea arterială în special, celor cu edeme de diferite naturi, persoanelor cu diabet zaharat și fragilitate vasculară
5.
Scade probabilitatea de a face numeroase forme de cancer (cancer gastric, pulmonar, esofagian sau colo-rectal)
6. Fiind bogată în fibre alimentare insolubile, în lizină (un aminoacid esenţial), magneziu, în cupru organic şi vitamine din complexul B, hrişca are efect diuretic, reducând excesul de apă din corp.
7. Menţine tânăr sistemul nervos, îmbunătăţind capacitatea de reţinere şi memorare
8. Caracteristicile specifice ale proteinelor din hrişcă şi raportul unic de aminoacizi din compoziţie, face hrişca un aliment de neegalat în reducerea nivelului de colesterol
9.
Previne apariţia pietrelor la bilă
10. Hrişca nu conţine gluten şi poate fi consumată în siguranţă de persoanele care suferă de boala celiacă

Cum o putem savura?
Se consumă plantele verzi, plăntuțele (de 5-7 zile) și fructele, care sunt tari, asemănătoare cu semințele de floarea soarelui, dar mult mai mici in dimensiuni. Deși nu este o cereală, hrișca întrunește calitățile făinei de grâu integrale.

Semințele de hrișcă pot fi consumate crude, fierte sau prăjite, simple sau în amestec cu alte alimente, în salată sau pot fi măcinate și folosite în numeroase combinații, precum făina de grâu.


Material realizat în cadrul campaniei de informare și creștere a respectului de sine al femeilor ”Frumusețea la 40 de ani”, proiect derulat în perioada martie 2015 – februarie 2016 de Russenart Communications în parteneriat cu Pirifan Distribution, Hebra Dermatologie, Jolidon, Beauty Boutique și pictorul Daniel Bulimar-Henciu.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nistorescu Mircea pe 23 Mai 2015, 20:47
    HRISCA

    Va rog , spuneti-mi de unde pot procura HRISCA si ,pe cat posibil, retete legate de modul ei de preparare . Sunt diabetic . Cu multumiri , prof. M.G.Nistorescu-Poiana Sibiului,853.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod