Fructul pasiunii sau maracuya

Originar din Brazilia, fructul pasiunii sau maracuya se cultiva si in Florida, California, Hawaii si Noua Zeelanda. Sunt cunoscute peste 300 de specii ale acestei plante, insa doar 20 au fructe comestibile.
Originar din Brazilia, fructul pasiunii sau maracuya se cultiva si in Florida, California, Hawaii si Noua Zeelanda. Sunt cunoscute peste 300 de specii ale acestei plante, insa doar 20 au fructe comestibile. Fructul pasiunii are forma rotunda sau lunguiata, coaja groasa, iar culoarea difera in functie de specie.
 
Datorita aromei deosebite, pulpa este des utilizata pentru a da gust bauturilor sau sosurilor. Semintele aflate in interiorul fructelor sunt comestibile.


Informatii nutritionale

Fructul pasiunii este o sursa bogata de vitamina C, vitamina A si fier.

Semintele au un continut bogat de fibre, care imbunatatesc digestia. Vitamina A este importanta pentru sanatatea pielii, parului, pentru buna functionare a sistemului imunitar, cat si pentru vedere. Vitamina C ajuta la repararea tesuturilor, la prevenirea bolilor de inima si a cancerului.

 

Tabel nutritional
1 fructul pasiunii (100 g) contine 64 de calorii
Nutrienti Cantitate
Fibre 10 g
Vitamina C 30 mg
Vitamina B1 0,1 mg
Fier 1,6 mg
Magneziu 29 mg
Calciu 17 mg
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 5 Aug 2011, 12:35
    fructele florii pasiunii?

    Am floarea pasiunii in casa, face frctele portocalii si lunguiete, iar florile sunt mov.... Astea se pot consuma?

    4
    3

  • argi pe 5 Feb 2011, 23:31
    din california

    Mai copii eu aici in California am planta asta in gradina agatata pe gard care creste aici ca vita de vie cu deosebirea ca Pasion Fruct aici infloreste si sta verde tot timpul anului face un fruct de marimea une lamii mici putin lunguiata nu perfect rotunda cum spun uniii cind se coace coja cam tare devine movulie inauntru contine foarte multe semite tari cu gust acrisor si un parfum foarte distinc. folosinduse foarte mult pennru a se face juice.

    1
    1

  • Phoebe pe 29 Mar 2010, 09:21
    pt Dia: nu, zau?!

    Ia cititi aici stimata doamna: http://en.wikipedia.org/wiki/Passiflora_edulis cred ca acum v-ati edificat si asupra formei, si asupra numelui...

    2
    0

  • Dya pe 28 Mar 2010, 13:33
    sunt 2 fructe exotice diferite

    Unul e fructul pasiunii (cel din poza), iar maracuya e un fruct total diferit.Scrieti articole ca sa va aflati in treaba!

    4
    1

  • Teodora pe 26 Mar 2010, 06:07
    pentru alina285

    Probabil ca nu ai citit articolul inainte de a fi corectat. Initial era descris DOAR cu forma lunguiata, iar desenul prezinta clar unul rotund. Asa ca nu stii despre ce e vorba...

    1
    1

  • alina285 pe 25 Mar 2010, 11:44
    @ Teodora

    forma fructului difera, ca si culoarea, in functie de specie

    0
    1

  • anghel v pe 24 Mar 2010, 08:40
    maracuya

    poate fi crescut in casa in ghiveci si daca da un gasesc o samanta un puiet sau cum il pot capata

    1
    1

  • Teodora pe 23 Mar 2010, 03:45
    forma lunguiata?!

    Chior sa fii, de-l pipai juri ca-i rotund! Sa nu mai zic ca si-n poza-i rotund...Si cele pe care le-am mancat pana acum au fost tot rotunde! Mai recitit inainte de-a publica...

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod